Tot apunt pel VII Fòrum MJS d’Espanya

19 octubre 2021

Al voltant d’una trentena de joves, juntament amb salesians, representants del Moviment Juvenil Salesià (MJS) de tota Espanya, participaran en el VII fòrum anual que tindrà lloc del 12 al 14 de novembre en El Plantío, Madrid, sota el lema ‘Identificats’.

Serà un moment formatiu per a reflexionar sobre temes d’actualitat, per a conviure i per a celebrar. La jornada tindrà moments per compartir com es viu la realitat del MJS després de la pandèmia i les seves conseqüències en cadascuna de les realitats sobre el territori.

¿Què és el MJS?

El Moviment Juvenil Salesià és la comunió de diversos grups, que coincideixen i s’uneixen en una mateixa proposta educativa i evangelitzadora, inspirada en l’esperit i l’estil de Don Bosco i de Mare Mazzarello.

El MJS es considera un moviment educatiu – pastoral de referència.

El MJS és Juvenil, Educatiu i Mundial.

El MJS fomenta i promou la comunicació per a compartir experiències en tots els àmbits -local, inspectorial, nacional, continental i mundial- respecte a totes les facetes del nostre moviment.

Els grups, moviments i associacions del MJS fan referència explícita en les seves Línies Bàsiques, Estatuts, Projectes Educatius, etc., no només als valors de l’Espiritualitat Juvenil Salesiana, sinó també al propi Moviment i mostren interès per compartir aquests valors amb altres grups. Els trets d’aquesta espiritualitat es desenvolupen de mode gradual i progressiu en el procés educatiu concret.

L’horitzó del MJS és el món juvenil, en tota la seva amplitud i en totes les seves manifestacions: tots els joves que s’apropen i participen, en major o menor mesura i amb major o menor implicació i profunditat en el seu procés educatiu — evangelitzador. El MJS està obert a les necessitats i vivències de tots els joves, que incideixen en la pròpia realitat del Moviment.

“Cor” del MJS són els animadors i educadors, que li donen vida i el promouen en cada una de les obres locals. Ells són responsables de transmetre l’Espiritualitat i han d’ésser, per això, objecte d’especial atenció i cura per part dels acompanyants, els quals els ajuden a descobrir i complir la seva opció vocacional.

També et pot interessar …