Educació en la Fe

Caminant amb els joves a la trobada amb Jesús
Pla de formació i acompanyament d'animadors de l'IEF

La Família Salesiana se sap hereva de la missió rebuda de Déu per sant Joan Bosco que va comprendre, amb sensibilitat i compassió, la difícil situació dels joves a Torí cap a la meitat de segle XIX.

Don Bosco, parlant sobre la seva obra, deia: «Aquesta societat va néixer amb una simple catequesi». Aquesta és la raó per la qual la Família Salesiana afirma que l’educació de la fe i la catequesi són elements carismàtics de la seva proposta pastoral.

També nosaltres, en comunió amb l’Església, entenem que l’evangelització i la transmissió de la fe són part essencial de la missió de l’Església. «Evangelitzar constitueix, en efecte, la dita i vocació pròpia de l’Església, la seva identitat més profunda» (EN 14). I per això busquem els mètodes millors en cada època de la història i en cada context cultural. La paraula mètode recorda, si etimologia grega, la idea de seguir un bon camí. I per recórrer adequadament un camí, necessitem itineraris.

Un Itinerari d’Educació en la Fe és un procés educatiu global, segons la lògica de la Iniciació Cristiana, que, tenint en compte la realitat de l’ésser humà en la seva integritat, guia i acompanya l’adolescent i a el jove en el camí cap a la maduració cristiana en el món d’avui.

Confessem que tenim plena confiança en les noves generacions i que posem al centre de les nostres vides i projectes a Déu. Volem proposar l’Evangeli de Jesucrist per a un projecte de vida que, per gràcia de l’Esperit, sigui realitzat com a vocació cristiana, a el servei d’un món més humà i acollidor, segons el cor de Déu.

Javier Jaldo Gómez

Coordinador Inspectorial del Itinerari de Educació en la Fe

Javier Jaldo, coordinador de IEF

ief@salesianos.edu

Formulari de contacte

11 + 7 =

Material per etapes

Últimes notícies

Itinerari d'Educació en la Fe
 
#JoEmQuedoACasa amb Pastoral en Zapatillas

#JoEmQuedoACasa amb Pastoral en Zapatillas

Aquest projecte va néixer com una ajuda per a les famílies que busquen créixer en la fe de Jesús. Cada setmana es compartirà una fitxa de treball per aprofundir a casa.