Sevilla es prepara per l’emissió de vots perpetus de tres joves salesians

14 junio 2021

Per Salesians Comunicació

 

La Basílica de Maria Auxiliadora de la Santísima Trinidad de Sevilla acollirà el proper 19 de juny, a partir de les 18 h, l’emissió de vots perpetus de José Isrrael Hernández Balboza, Norbert Mamba Kabongo i Pedro Ignacio Porto Valero. Aquesta celebració s’emmarca en la recta final del curs en què fins a 16 joves salesians formats a Espanya faran un pas crucial en la seva vida religiosa. En total les Inspectoria Salesianes celebraran dues ordenacions sacerdotals, 3 ordenacions diaconals i 11 professions perpètues. La cerimònia es podrà seguir en directe des del canal de YouTube dels Salesians a Espanya. 

Isrrael José Hernández és originari de Veneçuela. Va realitzar la filosofia a Los Teques, Veneçuela. Després va venir a Espanya com a missioner ad uitam i va realitzar la seva etapa de tirocini a la Casa de Martí Codolar, Barcelona. Actualment es troba cursant els estudis de teologia a Madrid, i realitza la seva tasca pastoral en els pisos de Casa Garrelli, que la Fundació Pinardi té a Madrid.

Norbert Mamba és de la República Democràtica de Congo. Va realitzar el preaspirantat i aspirantat a Mbujimayi (la seva ciutat natal), pre-noviciat, noviciat i post-noviciat a Lubumbashi. Va arribar a Espanya el desembre de 2017 com a missioner ad uitam. Després d’haver passat gairebé un any a El Campello i dos a Alcoi com a tirocinant, està ara al teologat de Madrid on, a part de portar endavant els seus estudis en teologia, desenvolupa la seva tasca pastoral a Parla.

Pedro Ignacio Porto és natural de Pozoblanco (Córdoba). Va fer el prenoviciat a l’Escola Llar d’Antequera. Va realitzar el noviciat a la casa Salesiana de Genzano di Roma (Itàlia). Posteriorment va realitzar els estudis de Filosofia i Magisteri a Granada “Virgen de las Nieves”. L’experiència del tirocini la va realitzar a l’Escola Llar San José del Valle i a Salesians Trinidad. Actualment està realitzant els estudis de Teologia a Madrid Atocha, on realitza també la seva tasca pastoral.

La professió perpètua és dir-li que sí al Senyor per sempre. La professió és l’acte pel qual aquests joves es comprometen amb Déu a viure d’acord amb la vocació a la que els crida: ser salesià. En una eucaristia, resant, el salesià promet viure en comunitat, ser obedient, pobre i cast, i dedicar-se completament als joves. Això es fa primer temporalment i després d’un temps per a tota la vida. Aquesta és la professió perpètua. És el moment en què et compromets amb Déu per sempre i per això és un dels moments més importants de la vida d’un salesià.

 

També et pot interessar …

Dos llibres publicats dels viatges de Pablo Albera a Espanya i a Amèrica

Dos llibres publicats dels viatges de Pablo Albera a Espanya i a Amèrica

Les cròniques de tots dos viatges estan recollides al Boletín Salesiano espanyol dels anys descrits. A la revista salesiana es percep l’entusiasme que la figura de Don Bosco i la seva obra va suposar durant l’expansió dels Salesians a Espanya i a Amèrica a finals del segle XIX i principis del segle XX.