Dos llibres publicats dels viatges de Pablo Albera a Espanya i a Amèrica

18 enero 2022

Per Salesianos info

Des de les Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana del 2021, celebrades el gener passat, fins a aquesta propera edició, que s’ha dut a terme del 13 al 16 de gener, la Congregació Salesiana ha estat vivint un any dedicat a la figura de Pablo Albera, II Successor de Don Bosco al capdavant de la Congregació Salesiana des del 1910 fins a la seva mort, el 29 d’octubre del 1921.

Entre les moltes iniciatives i activitats que s’han desenvolupat aquests mesos, destaca la publicació de dos llibres, escrits per Jesús-Graciliano González, salesià i membre d’ACSSA (Associació d’Historiadors Salesians d’Espanya). Un basat en les cròniques de Don Albera en els seus cinc viatges realitzats a Espanya en un període comprès de 30 anys, entre el 1883 i el 1913.

L’historiador salesià, Jesús-Graciliano, va escriure sobre això en el passat número de novembre de 2021 del Boletín Salesiano d’Espanya. I una altra publicació centrada en la visita a Amèrica, del 1900 al 1903, segons les cròniques escrites pel secretari de Pablo Albera, el salesià Calogero Gusmano.

Les cròniques de tots dos viatges estan recollides al Boletín Salesiano espanyol dels anys descrits. A la revista salesiana es percep l’entusiasme que la figura de Don Bosco i la seva obra va suposar durant l’expansió dels Salesians a Espanya i a Amèrica a finals del segle XIX i principis del segle XX.

El sector de la formació de la Congregació Salesiana considera aquests dos llibres, publicats a la plataforma de comerç electrònic, Amazon, i accessibles des de qualsevol lloc del món, tant en format imprès com digital, una estupenda contribució per conèixer més sobre el II Successor de Don Bosco.

Un any a Don Albera

Pablo Albera ha estat el protagonista salesià a nivell mundial durant el darrer any. El 2021 es van complir 100 anys de la seva mort, concretament el 29 d’octubre,i la Congregació Salesiana no va voler deixar passar una ocasió tan especial per honorar-ne la memòria.

A la celebració per Don Bosco el passat 30 de gener, el Rector Major, don Ángel Fernández Artime, inaugurava una exposició sobre Pablo Albera al Museu “Casa Don Bosco” a Torí-Valdocco.

Al voltant de la data en què es commemorava el centenari de la seva mort, a finals d’octubre del 2021, es va celebrar un Congrés Internacional sobre Pablo Albera, organitzat per l’Institut Històric Salesià (ISS) i la Universitat Pontifícia Salesiana (UPS).

En aquesta nova edició de les Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana, que se celebraran de forma presencial i on-line els propers 13 al 16 de gener, conclourà aquest any dedicat a Pablo Albera pel centenari de la seva mort.

Per adquirir els llibres a Amazon

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...