‘Morir al alba’, la darrera obra del salesià José Miguel Núñez, es presenta a Sevilla

3 diciembre 2021

L’Excm. Ateneu de Sevilla va acollir la tarda del 29 de novembre la presentació del llibre “Morir al alba. Bartolomé Blanco La fuerza de la vida”, del salesià José Miguel Núñez, que està dedicat a la recaptació de fons per a la Comunitat Bartolomé Blanco de Sevilla, que porta per nom aquest animador de l’Oratori salesià de Pozoblanco, obrer i lluitador audaç per la causa de la justícia social, que va ser afusellat el 1936 pel seu compromís vital.

“A la meva comunitat, primera al món salesià a portar el seu nom i invocar la seva protecció sobre els joves més vulnerables que la Providència ens ha confiat”. Amb aquest missatge a la dedicatòria arrencava un acte solidari en què van intervenir Francisco José Pérez Camacho, director de la Comunitat Bartolomé Blanco de Sevilla, Juan Jurado Ballesta, vicepresident de la Fundació San Pablo, Jorge Paradela Gutiérrez, Director General de Negoci del Sevilla FC,  – CEU i José Miguel Núñez Moreno.

Aquest treball, editat per San Pablo Comunicación en la col·lecció Testigos, se centra en una figura que sorprèn per l’actualitat i la càrrega profètica d’una existència lliurada a l’Evangeli en un dels moments més tràgics de la història d’Espanya. «El seu testimoni mereix ser proposat com a model als joves d’aquest temps i especialment a la família salesiana, de la qual ell en va formar part com a salesià cooperador», compartien els convidats a la taula de diàleg.

Cal destacar que «Pasó la noche, amor», la primera novel·la de l’autor i finalista del Premi Hispania de Novela Històrica a l’edició 2013, va tenir un argument en què l’amor apassionat, la reconciliació d’un poble i la memòria oblidada s’entrellaçaven en una història de recent actualitat amb el record fresc de Bartolomé Blanco. Un fet que no va passar desapercebut durant la presentació on es va evocar en diferents moments aquesta novel·la.

L’autor salesià va tancar l’acte amb un petit itinerari per quatre facetes per les quals destacava Bartolomé Blanco per acabar agraint l’assistència i la difusió de l’obra.

 

José Miguel Núñez (Mérida, 1963) és doctor en Teologia Dogmàtica (Roma, 1995). Llicenciat en Filosofia (Universitat de Granada, 1995) i doctor en Filosofia (Doctorat Europeu a la Universitat Hispalense, Sevilla, 2010). Educador i professor universitari, és autor de nombrosos assaigs al voltant del món educatiu i juvenil. Va publicar Cien palabras al oído (2012) i A vueltas con Dios en tiempos complejos. Diálogos con Gianni Vattimo (2013), abans del llançament de Pasó la noche, amor (2014), Te protegerán mis alas (2015) i Altiva Emérita (2020), relato finalista del VII Premio Hispania de Novela Histórica.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»66373,66375,66377,66378″ _builder_version=»4.14.2″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

També et pot interessar …