Manuel García, professor de Salesians Utrera, opta al premi nacional al millor podcast amb «Estuviendo»

15 setembre 2021

El confinament que es va viure a la primavera de 2020 va portar el llançament d’un projecte amb podcasts educatius per part de Manuel García. Aquest utrerà, professor al col·legi salesià ‘Nuestra Señora del Carmen’, va posar en marxa ‘Estuviendo’, on aborda diversos assumptes per ajudar les famílies.

Aquest projecte pot alçar-se ara amb el premi al millor podcast, gràcies al concurs que cada any organitza la Asociación de Escuchas de Podcasting. Fins a finals de setembre es troba oberta la primera ronda del certamen on els internautes poden votar per ‘Estuviendo’, de cara a una segona fase en què quedaran els 11 finalistes amb més suport. Finalment, el guanyador rebrà el premi en les ‘Jornadas Nacionales de Podcasting de España 2021’, que se celebraran a Gijón.

Per votar pel canal de podcast del jove utrerà només cal accedir al formulari, indicar les dades personals del votant per evitar duplicitats, i assenyalar ‘Estuviendo’ como el podcast preferit.

Sobre l’origen del projecte

La interrupció abrupta del curs acadèmic va provocar que els professors perdessin el contacte directe amb els alumnes, de manera que Manuel García va decidir posar en marxa aquest projecte per poder seguir prop dels seus alumnes i dels pares. A través d’aquests programes de ràdio, el professor d’Utrera ha convidat a diferents especialistes per abordar temes com la necessitat d’establir horaris concrets per als més petits, com evitar les rebequeries injustificades o consells per millorar la postura quan els nens passen tantes hores asseguts a casa. Per aquest podcast han desfilat ja psiquiatres, professors i traumatòlegs, sempre amb l’objectiu de servir de guia per als pares més desconcertats que, de la nit al dia, van passar de treballar a l’oficina a fer-ho cada dia a casa i amb els seus fills també a la llar sense la possibilitat d’anar a classe.

També et pot interessar …

Primera trobada online dels Delegats Inspectorials de la Família Salesiana en el món.

Primera trobada online dels Delegats Inspectorials de la Família Salesiana en el món.

Els punts més rellevants per l’acompanyament i l’animació de la Família Salesiana en el món per als salesiana van ser l’eix de la Primera trobada que es va fer online del 6 al 15 d’octubre. Hi van participar salesians membres del Secretariat de la Família Salesiana (FS) i els Delegats Inspectorials de la FS actius en les set Regions del món salesià.

Salesians Girona celebra la 25ª edició de la setmana de la Infància i la Joventut

Salesians Girona celebra la 25ª edició de la setmana de la Infància i la Joventut

Aquesta iniciativa, organitzada per les Plataformes Socials Salesians Sant Jordi, dinamitza Serveis d’Educació Social i Serveis d’Educació en l’Oci destinats als barris de Sta. Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla que va iniciar la seva presència en 1981 i que respon als orígens carismàtics de la Congregació Salesiana i al sistema preventiu de Don Bosco.