La Orotava agraeix a la Congregació Salesiana seva tasca educativa a la ciutat des de 1948

7 julio 2021

Per Comunicació La Orotava

La Orotava va celebrar en la tarda de dilluns 5 de juliol una eucaristia d’acció de gràcies per la presència salesiana a la Vila des de 1948.

Don Óscar Luis Guerra, rector de Nuestra Señora de la Concepción de La Orotava, va presidir aquest agraïment per la tasca realitzada en el municipi des de fa setanta-tres anys. Durant l’acte van concelebrar el director Abel Medina, José María Martín i Lucas Camino, els tres sacerdots salesians que han format l’actual comunitat religiosa durant els últims anys; Felipe Acosta, director de Salesians La Cuesta; Domingo Ponce i Aarón Delgado, sacerdots naturals de La Orotava. També es van fer presents, l’Alcalde Francisco Linares i membres de la corporació municipal; el President del Patronat de la Fundació San Isidro; la Directora del Col·legi i el claustre de professors, Salesians Cooperadors, ADMA, antic Alumnes i altres membres de la Família Salesiana i representants de les diferents congregacions religioses del Valle de La Orotava.

Dice el refranero que «Es de bien nacidos ser agradecidos». Pocas veces estas palabras han cobrado tanto sentido en el ámbito salesiano. Don Óscar comenzaba dedicando sus primeras palabras para expresar la gratitud por el servicio de la Congregación al Colegio, a la comunidad parroquial y al Valle de La Orotava por su acompañamiento espiritual y su trabajo diario con los más jóvenes.

Compartió con los allí presentes que las semillas sembradas durante más de siete generaciones han dado buenos frutos y han enseñado a recurrir a la Madre Auxiliadora en las necesidades que se han presentado en la vida, con la certeza que Dios nunca deja de la mano. A Dios agradeció «que los padres salesianos hayan sido puentes para el encuentro con Cristo de tantas generaciones, marcados por el carisma de San Juan Bosco».

L’acte va continuar amb un senzill vídeo, a través del qual, es va fer un recorregut per la història per agrair a totes les comunitats que han estat presents al municipi canari, començant per la primera, que va arribar a La Orotava l’agost de 1948, encapçalada per Don Claudio Sánchez i Don Víctor Rodríguez, que amb els anys es va convertir en un referent salesià i social a la zona alta de la Vila i finalitzant amb la comunitat actual.

En representació de la Congregació Salesiana, el director Abel Medina, va compartir, amb emoció, que no els agrada haver de marxar d’una Casa on han compartit tant i va reconèixer la bona sintonia que ha existit sempre entre els salesians i La Orotava. Milers han estat els antics alumnes que s’han format en l’espiritualitat salesiana i s’han convertit en honrats ciutadans i bons cristians. També va tenir paraules d’agraïment per a totes aquelles persones que, al llarg dels anys, han col·laborat d’una manera o altra  amb els salesians. De manera especial, va agrair al Patronat de San Isidro per confiar a la congregació aquesta meravellosa obra.

«Això no s’acaba. Els salesians ens traslladem a La Cuesta. Aquí vindrà un Salesià com a Director Titular a celebrar i fer classe. No us abandonem. Us estimem i volem seguir treballant amb vosaltres «, va concloure dient. Amb aquestes boniques paraules i amb el nou lema va animar la família Salesiana a prendre les energies necessàries per acceptar el nou repte de portar aquesta missió endavant, «Ens mou l’esperança».

També et pot interessar …

Dos llibres publicats dels viatges de Pablo Albera a Espanya i a Amèrica

Dos llibres publicats dels viatges de Pablo Albera a Espanya i a Amèrica

Les cròniques de tots dos viatges estan recollides al Boletín Salesiano espanyol dels anys descrits. A la revista salesiana es percep l’entusiasme que la figura de Don Bosco i la seva obra va suposar durant l’expansió dels Salesians a Espanya i a Amèrica a finals del segle XIX i principis del segle XX.