FISAT i Alcampo impulsen l’ocupabilitat de persones vulnerables a través de l’Escola d’Oficis

18 diciembre 2020

Per FISAT

Ignacio Beltrán, director de FISAT, Regina Fernández, directora de la botiga Alcampo City, i Armando Antuño Braña, director de la botiga de Plaza Mar II, han signat el conveni de col·laboració pel qual les dues entitats posen en marxa el projecte d’inserció laboral a la província.

L’Escola d’Oficis és una iniciativa d’Alcampo a Alacant per formar, a nivell teòric i pràctic en l’ofici de personal d’hipermercat, a persones en risc o situació d’exclusió social. Per la seva banda, FISAT, mitjançant el projecte d’inserció sociolaboral Somos parte d’Alacant, formarà a les persones participants en habilitats orientades a millorar la seva ocupabilitat. L’Escola d’Oficis d’Alcampo Alacant es desenvoluparà entre els mesos de març, abril i maig de 2021. Des del programa d’inserció sociolaboral de FISAT, Somos Parte Alicante, es realitzarà el procés de selecció de les persones participants que compleixin amb el perfil al qual s’adreça el projecte.

L’itinerari formatiu durarà 8 setmanes i es dividirà en diversos mòduls. D’una banda, hi haurà una part de formació per dotar a la persones d’eines per a la seva ocupabilitat a través del taller HOPE (Habilitats orientades a l’ocupació) l’objectiu és enfortir les persones i dotar-les d’aptituds i predisposicions necessàries per començar l’itinerari. Aquesta formació ha estat desenvolupada per l’equip de Somos Parte Alicante en base a la seva experiència en inserció.

D’altra banda, es desenvoluparà la formació prelaboral impartida per Alcampo a través de la seva plataforma virtual per a la formació, i en col·laboració amb el personal de FISAT en les seves mateixes instal·lacions. Els mòduls de peixateria, fruites i verdures, formatge, carnisseria, fleca, pastisseria i brioixeria i fabricació de tortells de reis es realitzaran en diverses sessions pel personal de Alcampo.

Finalment, l’experiència professional serà de 6 setmanes a les botigues de Alcampo Alacant on passaran pels diferents mòduls complementaris.

«L’objectiu de l’Escola d’Oficis és la inserció laboral de col·lectius en situació o risc d’exclusió social que presenten un perfil baix d’ocupabilitat», explica Ignacio Beltrán, director general de FISAT. «Per això, l’itinerari formatiu i d’acompanyament que hem dissenyat, comprèn la formació teòrica i pràctica orientada a l’aprenentatge d’un ofici i a l’adquisició d’habilitats orientades a la recerca de feina». «Les persones destinatàries del projecte no només aprendran continguts orientats a la feina en un hipermercat -assenyala Beltran-, també aprendran a enfrontar-se a una entrevista de treball, crear el seu currículum i coneixeran eines que els ajudin a accedir al mercat laboral».

«L’acord de col·laboració entre FISAT i Alcampo representa el començament d’un camí en el que empresa i Tercer Sector han d’anar junts a través de la RSC si es vol transformar realment la nostra societat en models més justos i integradors», ha valorat Beltrán.

«L’accés a l’ocupació és de vital importància en els processos d’integració de persones en situació de vulnerabilitat, ja que el treball és fonamental per al desenvolupament d’un model de vida digne. Millorar el grau d’ocupabilitat és un dels pilars per al seu desenvolupament personal i social, per això estem segurs que la nova Escola d’Oficis Alcampo jugarà un paper important «.

«Alcampo és una empresa amb una gran capacitat per generar ocupació i amb un fort compromís amb la inserció laboral de les persones, amb una sensibilitat especial cap a col·lectius vulnerables, per això, des de FISAT estem molt il·lusionats amb aquesta nova aliança», ha recalcat el director de la fundació.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...