El nou arquebisbe de Sevilla coneix de primera mà la tasca salesiana al Polígono Sur

14 junio 2021

Salesians Comunicació

Monsenyor José Ángel Saiz, arquebisbe de Sevilla, va visitar ahir a la tarda la presència salesiana de Jesús Obrero entre l’itinerari de «llocs privilegiats» que ha volgut conèixer durant la primera setmana del seu ministeri episcopat en l’Arxidiòcesi sevillana.

L’arquebisbe va iniciar la seva primera jornada de treball, després de la presa de possessió de dissabte passat, amb una visita a la Capella Reial on va pregar davant la patrona de Sevilla i de l’Arxidiòcesi, la Virgen de los Reyes. A partir d’aquí ha estat una intensa jornada que ha comptat com a parada vespertina amb el pas per la presència salesiana del Polígono Sur, una de les zones més desfavorida de la diòcesi.

L’arquebisbe va estar acompanyat en tot moment pel director de la presència salesiana, el salesià Juan Francisco Rubio, el rector Andrés González, el director territorial de la Fundació Don Bosco Salesianos Social, Antonio Mengual, i el comissionat per al Polígono Sur, Jaime Bretón, entre les diferents entitats vinculades a l’Església que desenvolupen el seu treball al barri sevillà.

La trobada és tota una declaració d’intencions del prelat on ha pogut conèixer de primera mà la tasca salesiana en una trobada que va finalitzar amb una eucaristia a la parròquia de Jesús Obrero al final de la visita.

Cinc dècades al servei dels més necessitats al cor del Polígono Sur

Des de l’any 1981, any en què se celebrava l’arribada dels salesians a Espanya, es va tenir molt clara la necessitat d’instal·lar-se al Polígono Sur per donar una resposta amb estil salesià: evangelitzar educant i educar evangelitzant.

Per entendre l’Obra salesiana «Jesús Obrero», cal veure la realitat social de la zona on està ubicada la parròquia. Las Tres Mil Viviendas, com es coneix al Polígono Sur, es configura com el cinturó de marginalitat i pobresa d’una Sevilla que viu aliena a la situació. Empobriment d’àmplies capes de població, concentració de minories ètniques en espais concrets i comportaments humans que es van degenerant i el va configurant davant l’opinió pública com un lloc perillós on viure i per on passar. Res d’això es correspon amb una realitat en la qual els Salesians es troben inserits treballant mà a mà amb destinataris preferents per a l’estil salesià.

És aquí on els Salesians posen avui l’accent en la recerca de «la promoció de totes les persones i particularment dels joves, que estan en en l’ADN, per donar resposta de futur i d’esperança per a la societat».

La Fundació Don Bosco Salesianos Social al seu torn atén les situacions d’emergència que s’estan produint i es treballa de manera coordinada amb el Comissionat del Polígono Sur, Creu Roja, Càritas, Serveis Socials Comunitaris i altres Entitats Socials del Polígono Sur.

 

També et pot interessar …

Dos llibres publicats dels viatges de Pablo Albera a Espanya i a Amèrica

Dos llibres publicats dels viatges de Pablo Albera a Espanya i a Amèrica

Les cròniques de tots dos viatges estan recollides al Boletín Salesiano espanyol dels anys descrits. A la revista salesiana es percep l’entusiasme que la figura de Don Bosco i la seva obra va suposar durant l’expansió dels Salesians a Espanya i a Amèrica a finals del segle XIX i principis del segle XX.