Don Bosco, patró de cinema, ara més present a Salesians Zaragoza gràcies al projecte Erasmus e4FMA

22 abril 2021

Per Salesians Comunicació. 

El passat 14 d’abril es va presentar al claustre de Secundària de Salesians Zaragoza aquest projecte internacional coordinat per la xarxa d’Escoles Salesianes de França. Té una durada de dos anys i està dirigit a alumnes entre els 13 i els 18 anys d’edat, tots ells de Secundària i de Formació Professional de Bulgària, Anglaterra, França, Hongria i Espanya. Salesians Zaragoza és l’únic centre espanyol en el projecte Erasmus e4FMA “elearning for future filmmaking artistically”.

Els professors participants d’aquest projecte rebran, del 2 al 4 de juliol, formació en tècniques cinematogràfiques i creatives al centre salesians Don Bosco Intuition Entertainers Media (DBIEM) a París que els permetrà utilitzar la creació de vídeos en les seves classes de manera inclusiva.

La plataforma de la comunitat d’escolars d’Europa, eTwinning, serà l’eina utilitzada per a la col·laboració a distància entre els diferents grups d’alumnes que visitaran les instal·lacions que l’escola de cinema posseeix a París durant el proper curs acadèmic.

El projecte finalitzarà al febrer de 2023 amb la realització de 12 vídeo tutorials a nivell professional juntament amb un curs complet en línia, que realitzaran els alumnes dels diferents centre salesians participants.

El projecte e4FMA és un projecte interdisciplinari, en el qual la llengua vehicular serà l’anglès. Aquest projecte permetrà als alumnes treballar en un ambient europeu i els permetrà posar en pràctica l’anglès après a classe alhora que aprenen i posen en pràctica com es grava el so en una pel·lícula.

Don Bosco patró del cinema

En vigílies de la celebració de Don Bosco de 2020, el diari El Correo de Andalucía va publicar un article d’Antonio Puente en el qual explica com Don Bosco va acabar sent triat patró del cinema.

Què li va valer a Don Bosco per alçar-se amb aquest títol malgrat que el cinema sorgeix set anys després de la seva mort? «La comissió pontifícia es va basar en l’amor que el sant dels joves professava cap a les arts escèniques, en un context històric que va cobrar el seu major esplendor amb els germans Lumière i la seva primera pel·lícula el 1895, set anys després de la mort del religiós. Així mateix, ha esmentat les nombroses iniciatives relacionades amb el setè art que, des d’inicis de segle XX, vénen desenvolupant-se en les cases salesianes de tot el món «.

«El sant torinès va saber valer-se del seu enginy per captivar primer, i formar, després, a milers de joves servint-se del teatre, el diari o les bones lectures. No en va, els seus fills espirituals, els salesians, s’han destacat després per la seva presència evangelitzadora a través dels mitjans de comunicació, inclòs el cinema», explica Puente.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...