«Don Bosco International» s’uneix al “Pact for Skills”

23 julio 2021

“Don Bosco International” (DBI) s’ha adherit oficialment al “Pact for Skills” (Pacte per les habilitats «) que la Comissió Europea va presentar fa diversos mesos. Després de reunir a alguns membres de la xarxa europea de Formació Professional salesiana la DBI va enviar la candidatura conjunta i en la jornada del 22 de juliol la Comissió Europea els va informar que l’havia aprovat.

El «Pacte per les habilitats» és un model de compromís compartit per al desenvolupament de les competències a Europa.

En el Pacte, les empreses, els treballadors, les autoritats nacionals, regionals i locals, els interlocutors socials, les organitzacions intersectorials i sectorials, els proveïdors d’educació i formació, les cambres de comerç i els serveis d’ocupació, tots tenen un paper clau .

Per donar suport a una recuperació equitativa i resilient i fer realitat les ambicions de les transicions verdes i digitals, així com les estratègies industrials a Europa, la Comissió Europea ha convidat a organitzacions públiques i privades a unir forces i prendre mesures concretes per millorar i recapacitar als treballadors a Europa.

La Inspectoria Maria Auxiliadora s’adhereix al costat de la Federació CNOS-FAP (Itàlia), la Inspectoria Santiago el Mayor (Espanya) i els centres de formació professional de Tirana i Shkoder per a Albània a l’espera que s’uneixin altres realitats salesianes involucrades en el desenvolupament d’habilitats a través d’escoles, centres de formació professional o altres obres socials.

«L’adhesió al Pacte per les Habilitats – explica Renato Cursi, Secretari Executiu de la DBI – és un complement a la feina en xarxa que la Formació Professional salesiana desenvolupa a Europa en els últims anys».

Des de 2016, «Don Bosco International» juga un paper coordinador en aquesta xarxa i una referència per a les relacions amb les institucions europees i es va unir així a l’Aliança Europea per a l’Aprenentatge. També aquesta és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea per fomentar les sinergies entre agències educatives, empreses i institucions en la creació d’aprenentatges de qualitat.

DBI també és soci del projecte «DBWAVE» (Don Bosco Wave per a una Formació Professional més accessible i inclusiva a Europa), la xarxa de Don Bosco per a la formació professional, juntament amb 7 altres socis salesians d’altres 5 països europeus.

 

També et pot interessar …