«Don Bosco International» dóna suport a la sol·licitud de suspensió dels drets de propietat intel·lectual sobre les vacunes anti-Covid-19

30 julio 2021

«Don Bosco International» (DBI), l’organisme que representa la Congregació Salesiana a les institucions de la Unió Europea (UE), ha signat una sol·licitud demanant suspendre els drets de propietat intel·lectual de les vacunes anti-Covid-19, per facilitar la seva producció i distribució en països emergents de tot el món. La sol·licitud va ser enviada per Càritas Europa a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, juntament amb altres organitzacions confessionals internacionals, catòliques i no catòliques.

La sol·licitud s’emmarca dins de les iniciatives empreses per la Congregació per a una resposta global a la pandèmia, de manera que realment no deixi ningú enrere.

«La pandèmia de Covid-19 està tenint -comença la carta- un efecte devastador en països que ja s’han vist afectats per desafiaments de desenvolupament i crisis humanitàries, i està afectant més durament els que no tenen perspectives de rebre una primera dosi de la vacuna a curt termini. Aquesta emergència global només es pot abordar si es posa a disposició una vacuna accessible i eficaç contra el Covid-19 en tots els racons de món «.

Mogudes per la «clara decisió moral» de «donar prioritat a les vides humanes sobre els beneficis econòmics», les organitzacions signatàries demanen aprovar el text revisat de la decisió IP / C / W / 669 / Rev.1 del 25 de maig, que introdueix una excepció als Acords sobre els Aspectes Comercials dels Drets de Propietat Intel·lectual (TRIPS, en anglès).

«A la llum de les circumstàncies sense precedents de la pandèmia de COVID-19, esperem que la UE estigui a punt per prendre mesures extraordinàries i fer tot el que estigui al seu abast per ajudar a posar fi a aquesta emergència de salut pública», assenyala .

També citant dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la carta mostra que a l’abril de 2021 els països més rics havien rebut més del 87% de les vacunes, mentre que els de baixos ingressos només el 0,2%; i que segons The Economist Intelligence Unit, si es mantenen les taxes actuals, la majoria dels països més pobres del món hauran d’esperar fins a 2024 per a la immunització massiva.

Actualment, continua la missiva, hi ha països com Bangla Desh i l’Índia, amb capacitat per produir vacunes addicionals anti-Covid-19, però que no poden fer-ho per falta de les llicències adequades.

«Com més aviat es vacuni a la població mundial, abans estaran segurs els ciutadans de la UE. Sense una acció global, la crisi de salut i la conseqüent crisi socioeconòmica, aquí i al món, continuarà «, afirma amb fermesa la carta.

Afegeix que «amb tantes nacions, les més pobres al món, que ja donen suport a aquesta modificació d’emergència, podran ajudar a mantenir el lideratge moral i de salut pública de la Unió Europea en el món … Aquesta és també la posició de Parlament Europeu, com es va aclarir en la seva resolució del 10 de juny sobre com afrontar el desafiament global de la Covid-19 «.

La crida signada per DBI conclou: «Els instem a impulsar les vacunes Covid-19, un bé social, per beneficiar a tots, especialment a aquells que estan més endarrerits».

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...