Celebrat a València el XXI Dia de la Federació

1 diciembre 2021

El passat dissabte 27 de novembre, els centres juvenils de la Comunitat Valenciana, el centre juvenil Fiesta del Árbol d’Albacete y el centre juvenil Áncora de Cartagena es van donar cita per celebrar el XXI Dia de la Federació. Aquesta edició es va dur a terme d’una manera diferent, avançant en la presencialitat encara que únicament amb les persones voluntàries i en formació de voluntariat dels centres juvenils, reduint el nombre de participants habitual per poder complir les mesures sanitàries vigents. Tot i això, més de tres-cents cinquanta joves van viure amb il·lusió i alegria aquesta trobada, fent possible que continuï sent un moment de celebració del voluntariat i la joventut dels centres juvenils salesians.

La presidenta de la Federació, Ainhoa Guilló, explica que «aquest any també celebrem aquest dia de manera diferent, adaptant-nos a aquests temps i a les mesures que ens toca adoptar. No obstant això, la tornada a la presencialitat va mantenir viu l’esperit amb què celebrem aquesta jornada citant tots els centres juvenils a la tasca i suport en xarxa que s’ofereix des de la Federació«.

El XXI Dia de la Federació s´ha celebrat a la casa salesiana Sant Joan Bosco de València, amb el Centre Juvenil Entre Amics encarregat d´acollir el dia. Cadascuna de les parts de la trobada han estat preparades pels diferents centres juvenils, generant un ambient molt participatiu i fent sentir que tots som part activa en aquesta Federació.

Comencem la jornada amb la salutació de les diferents entitats que van venir a gaudir de la trobada, comptem amb Jesús Martí, Director General del IVAJ i en representació de Mònica Oltra, Consellera d’igualtat i polítiques participatives, Pilar Blasco, presidenta de la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco d’Espanya, Joaquín Lleó en representació de la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana i Fernando Navarro, director de la casa salesiana Sant Joan Bosco de València. Van destacar la importància de reprendre les activitats presencials, tornant progressivament i sempre que les mesures ho permetin a l’activitat habitual, també es va posar en valor la tasca del voluntariat juvenil i com n’és d’important per a la societat visibilitzar aquestes iniciatives i aquesta participació.

Al matí vam gaudir d’un gest de bon dia, en què es va conscienciar sobre la importància de l’acolliment incondicional, un valor característic als nostres centres juvenils; posteriorment una activitat “Sobre rodes” en què es van poder conèixer les persones participants i mitjançant el treball col·laboratiu, construir el seu propi cotxe. Per acabar el matí van celebrar l’Eucaristia, presidida per Fernando Miranda, vicari de la Inspectoría Salesiana Maria Auxiliadora, en la qual van participar activament totes les persones de la trobada.

Després del dinar i alguns inconvenients meteorològics, seguim gaudint de la trobada al pavelló, amb jocs de taula, estands on poder conèixer els centres juvenils i altres entitats, balls, esports, etc. un ambient per compartir les diferents experiències i conèixer tantes persones joves que s’impliquen en el voluntariat salesià. Per concloure la trobada, Fernando Miranda va tornar a dirigir un missatge encoratjador sobre la importància d’aquest voluntariat juvenil salesià i de la importància dels centres juvenils a les cases salesianes.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...