ESP CAT/VAL
dimecres, 11 de desembre de 2019
“Us dono la meva pau"
“Us dono la meva pau"
- Per: Mateo del Blanco
04/07/2019 - 159 Visites


Quina paraula aquesta, “pau", tan curteta, però amb una realitat tan complicada per als éssers humans!

Nosaltres som uns éssers socials; naixem en un grup i ens desenvolupem i vivim al llarg de la nostra vida en altres grups que són diversos. Necessitem els altres per a viure, créixer i desenvolupar-nos com a persones.
 
Aquesta realitat que té incomptables avantatges, té també els seus inconvenients i les seves dificultats. Som diferents, amb diferents gustos, interessos, comportaments..., i això provoca tensions, incomprensions i enfrontaments per voler imposar, moltes vegades els nostres criteris i maneres de veure les coses. I aquí és on entra la nostra parauleta d'avui: PAU.
 
Una pau que no és la dels cementiris on ningú no diu ni piu, ni opina en contra, una pau en la qual un mana i diu i els altres acaten i obeeixen i amén, una pau basada en l'abús del més fort damunt el feble, on el "peix gros es menja el petit", sinó una pau en la qual respectant els drets de tots hom arriba a acords de convivència, de consens, on els pactes (paraula màgica a Espanya en aquests moments entre els partits polítics) són la única manera de sortir dels egoismes i dels particularismes.
 
Per als éssers humans corrents, la pau té diversos camps o nivells on es pot desenvolupar-se i practicar: pau amb Déu, a l'interior de cada persona, a la família i a l'entorn en el qual ens movem o bé treballem.
 
Amb Déu i en Déu per als creients, vivint amb alegria la nostra condició de fills, feliços per tenir un Pare que ens estima, ens acull i ens perdona.
 
A l'interior de cada persona, on l´un s'accepta tal com és, amb les seves llums i ombres, amb les seves qualitats i defectes. On es troba i crea espais personals de serenitat.
 
Moltes vegades tenim por de quedar-nos sols, en silenci, perquè ens trobem amb algú que no ens agrada i nosaltres, tot seguit premem el botó de la tele, de  la ràdio, del mòbil ..., per tal d´omplir aquest silenci que ens enfronta amb el nostre jo, un jo que no ens agrada.
 
Pau amb la família o en la família, la nostra rereguarda afectiva, on hauríem de donar el millor de nosaltres mateixos, l'afecte, les atencions, i no guardar-lo pels de fora de casa. Pels de fora la mel i pels de dintre les gelis. Pau amb la gent del nostre entorn, amics, veïns i coneguts, mitjançant l'acollida, el respecte, el compartir amb generositat i el perdó quan calgui, que de ben segur ho farà, perquè som humans i ens equivoquem i, volent o sense voler, ens ferim i fem mal.
 
En fi, recordar i viure la Paraula de Jesús: "la pau us deixo, la meva pau us dono, no com la dona el món. Assereneu els vostres cors i no us i acovardiu ... "
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Organitzats per l'editorial edebé, la Xarxa Espanyola d'Aprenentatge-Servei, i la fundació Educo.
Va tenir lloc en la jornada del 9 de desembre a la casa de Málaga.
9

dic

És el cinquè any del projecte de la Plataforma Social dels Salesians a Catalunya i la Fundació Joven ...
9

dic

Dins de els "Premis al Mèrit Esportiu de la Regió de Múrcia 2019?
9

dic

El Rector Major va visitar la presència salesiana per clausurar el 125è aniversari.
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Aviso Legal Política de Privacitat