ESP CAT/VAL
diumenge, 19 de gener de 2020
Primeres impressions d'Ángel Asurmendi Martínez, nou superior de la Inspectoria Maria Auxiliadora
Primeres impressions d'Ángel Asurmendi Martínez, nou superior de la Inspectoria Maria Auxiliadora
- Per: Redacción.
29/03/2018 - 975 Visites


Succeeix en el càrrec a Cristóbal López, recentment ordenat arquebisbe de Rabat

El Rector Major dels salesians, don Ángel Fernández Artime, ha comunicat el nomenament d'Ángel Asurmendi Martínez com a nou Inspector de la Inspectoria Maria Auxiliadora, amb seu a Sevilla; ha fet pública la seva decisió en una carta dirigida a tots els salesians, a la Família Salesiana i als laics de la inspectoria, a últimes hores del dimecres 28 de març, després de la celebració a Roma del Consell Intermedi.

En unes primeres declaracions concedides a la Delegació Inspectorial de Comunicació, Ángel Asurmendi reconeix: "El meu primer sentiment ha estat d'una gran por davant el que aquest encàrrec suposa. Por per la tasca i per la responsabilitat en aquesta gran inspectoria i per tot el que porta darrere aquest encàrrec".

I esmentant detalls del seu nomenament, afirma: "Ahir vaig tenir ocasió de parlar diverses vegades amb el Rector Major qui va manifestar la seva confiança i la dels germans del Consell General en mi, la qual cosa va anar obrint pas en mi a l'esperança i al realisme d'afrontar l'encàrrec".

"He tingut la sort de rebre la trucada mentre estava acompanyant els germans que feien exercicis espirituals a Solius. El clima d'oració i la Paraula de Déu comentada per Juan José Bartolomé van anar facilitant la interiorització de l'encàrrec. I avui, en la pregària de laudes de Dijous Sant he pronunciat amb força i convenciment el text de Isaïes: "Ell és el meu Déu i Salvador: confiaré i no temeré perquè la meva força i el meu poder és el Senyor, ell va ser la meva salvació. I traureu aigües amb goig de les fonts de la salvació".

En la seva carta de nomenament, el Rector Major escriu: “Ángel Asurmendi és de sobra conegut per tots en la Inspectoria, especialment pel seu servei com a Vicari Inspectorial en els últims quatre anys. La consulta ha evidenciat, d'altra banda, una mirada molt coincident en molts germans a l'hora de demanar-los que ens ajudessin en aquest discerniment i delicat servei del Rector Major i el seu Consell”. I sentencia: “No em cap dubte que el nou Inspector serà acollit amb afecte, acceptació i generosa resposta d'ajuda i col·laboració per part de tots”.

Dades biogràfiques
Ángel Asurmendi, de 66 anys, va néixer al poble navarrès de Mendavia; després del noviciat, va realitzar la seva Primera Professió religiosa com a salesià en 1971, a Godelleta, València; la seva Professió perpètua va ser en 1980 i, després dels seus estudis eclesiàstics en Martí Codolar, Barcelona, va rebre l'ordenació sacerdotal en 1983, a la casa salesiana de Rocafort, Barcelona; llicenciat en Pedagogia Social i Ciències Eclesiàstiques, ha estat director de Sant Vicenç dels Horts, Barcelona Can Prats i Sarrià.

Entre les seves responsabilitats en l'antiga Inspectoria de Barcelona figuren les de Coordinador de Pastoral i Escoles, conseller Inspectorial, encarregat de Formació, Vicari i Inspector, càrrec que va exercir des de 2008 a 2014. Una vegada creada la nova Inspectoria Maria Auxiliadora, es va traslladar a Sevilla per exercir les funcions de Vicari, tasca que continuarà realitzant fins a assumir oficialment el càrrec d'Inspector, el proper 5 de maig, durant la festa inspectorial que se celebrarà a la casa salesiana de Horta, Barcelona i presidirà el Vicari del Rector Major, don Francesco Cereda.

 

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Més d'un centenar de participants es reuneixen a El Escorial durant la quarta trobada de directors d ...
Crònica de la segona part del viatge a Equador de Begoña Simal, coordinadora de projectes de Bosco G ...
Cobrint el territori informatiu de la congregació a nivell mundial.
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2020
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Aviso Legal Política de Privacitat