VIVIR A FONDO | CICLO C – SANTISSIMA TRINITAT

6 junio 2022

Jn 16,12-15

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Encara tinc moltes coses per dir-vos, però ara seria per a vosaltres una càrrega massa pesada. Quan vindrà el Defensor, l’Esperit de veritat, us guiarà cap al coneixement de la veritat sencera, perquè ell no parlarà pel seu compte: dirà tot el que sentirà dir i us anunciarà l’esdevenidor. Ell em donarà glòria, perquè tot allò que anunciarà ho haurà rebut d’allò que és meu. Tot el que és del Pare és meu; per això dic que tot allò que us anunciarà, ho rep d’allò que és meu.»

En acabar la vida terrenal del Crist, els seus Apòstols no eren encara capaços de comprendre el seu lloc central en l’obra de salvació. Calia per això que els donés l’Esperit. Aquest els farà entrar progressivament fins el cor mateix de la persona de Jesús, per acabar descobrint-nos-en, en el curs del temps, totes les riqueses de vida. Arrencant del Pare i transmesa pel Fill, aquesta revelació s’acaba en l’Esperit. Fa així penetrar el cristià en la mateixa família de Déu.

La Santíssima Trinitat no és una altra cosa que el Déu en comunitat de persones, expressió d’amor i de veritat, de llum i de felicitat, que ha volgut associar-se als homes i dones creant una família, la família de Déu. I els laics som cridats a intensificar la unitat, la creença en Déu, a despertar en nosaltres una consciencia de viure el nostre paper d’església en el món, però sobretot, a transmetre la nostra fe en aquells ambients on ens movem.

Quin paper crec que jugo dins l’església? Com visc i transmeto la meva fe en Déu?

Del salm 139

Senyor, has penetrat els meus secrets i em coneixes,

tu saps quan m’assec i quan m’aixeco;

descobreixes de lluny estant els meus propòsits,

saps prou bé si camino o si reposo,

et són coneguts tots els meus passos.

 

Encara no tinc als llavis la paraula,

que tu, Senyor, ja la veus pronunciada.

M’estrenys a banda i banda,

has posat damunt meu la teva mà.

No puc abastar un saber tan admirable;

és tan elevat que no el puc entendre.

On aniria lluny del teu esperit?

On fugiria lluny de la teva presència?

Lléname Espíritu de Dios (Roberto Orellana)

https://www.youtube.com/watch?v=4YvWMxCN3uE

Espíritu de Dios

llena mi vida

llena mi alma

llena mi ser (bis)

 

Y lléname

con tu presencia

con tu poder

con tu amor (bis)