Utrera aprofundeix en el paper educatiu de Don Bosco amb els joves a les presons

3 diciembre 2021

La Casa salesiana ‘Nuestra Señora del Carmen’ d’Utrera va celebrar en els darrers dies de novembre una activitat formativa per aprofundir en el paper educatiu exercit per Don Bosco amb la joventut més necessitada de Torí.

El salesià Alberto Payá Rico, autor del llibre ‘Don Bosco y la cárcel’, va compartir la seva visió durant una sessió de portes obertes en què els assistents van poder conèixer de prop un moment clau del camí vocacional de sant Joan Bosco. Un cop ordenat sacerdot, l’experiència viscuda en les visites a les presons de Torí, va marcar l’inici dels Oratoris, de l’obra salesiana. La prevenció va ser la resposta de Don Bosco a la situació delictiva de l’època. Així ho va reconèixer Cesare Lombroso, «pare» de la ciència de la Criminologia, en enaltir la seva tasca i el de les institucions salesianes. Don Bosco i la presó il·lustra el panorama criminal del vuit-cents a Torí, recorrent els llocs «de pietat i de càstig» que van atendre milers de víctimes del sistema social imperant. per a aquest dimarts una activitat formativa.

«Agraït per la bona acollida i la resposta en els tres moments de formació impartits a Utrera, primera casa salesiana a Espanya», compartia l’autor en concloure l’experiència.

Alberto Payá Rico és sacerdot salesià, natural d’Ibi (Alacant). Llicenciat en Pedagogia i Criminologia. A la Facultat de Dret de la Universitat de València va realitzar el màster en «Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible», aconseguint posteriorment el grau de doctor. És membre de l´Associació Espanyola de Canonistes. El 2017 va publicar a l’editorial Laborum, la monografia Libertad religiosa en centres penitenciaris i d’internament d’estrangers.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...