Una Dama d’Elx creada per alumnes salesians recordarà per a l’eternitat els fruits de la presència salesiana a la ciutat

7 mayo 2021

Salesians San José Artesano es troba durant aquest curs celebrant els cinquanta anys des que van arrencar els ensenyaments de Formació Professional (FP) a les seves aules, on generacions d’il·licitans han adquirit coneixements tècnics en diversos sectors. Per celebrar-ho, l’obra salesiana ha impulsat diverses iniciatives per tal de commemorar l’efemèride. Entre elles, la construcció d’un monument amb forma de Dama d’Elx que ha cedit al municipi, elaborat per alumnes i que en el matí del 6 de maig va ser inaugurat a la rotonda que serveix d’intersecció entre el carrer Presidente Adolfo Suárez i la avinguda Don Bosco.

«És una cosa que val la pena ser celebrada per projectar el futur», afirma el director Miguel Gambín. A causa de la pandèmia la celebració serà molt reduïda, però en la Formació Professional això s’està vivint molt intensament, ja que els professors i alumnes de diferents especialitats estan bolcats en la realització d’aquest monument que hem lliurat a la ciutat «, explica.

«La d’avui és una jornada alegre, de satisfacció, retrobament i commemoració», ha manifestat l’alcalde Carlos González, que ha traslladat l’enhorabona a la directiva del centre per «forjar professionals, talents i persones durant cinquanta anys», lloant la donació d’una escultura que, ha destacat, «romandrà com a símbol de la importància de San José Artesano i de la FP per a Elx”. No obstant, l’alcalde ha recordat que, actualment, més d’un milió de persones estudien titulacions de FP a Espanya, i que el 40% de les ofertes laborals estan vinculades a aquestes.“ La FP es consolida com una de les millors opcions dels joves per forjar-se un futur «.

Carlos González destaca la importància de les instal·lacions de Salesians i de la FP a Elx.

“Aquest monument materialitza els esforços d’alumnes i professors «, ha expressat Miguel Gambín. El director de la Casa Salesiana ha reiterat que l’escultura «és el testimoni de l’agraïment a Elx pels moments compartits i el compromís de col·laboració per als propers cinquanta anys, almenys».

Marín ha explicat que es va trigar dos mesos a fabricar l’al·legoria d’una Dama d’Elx de 92 quilos en xapa d’acer de carboni de dos mil·límetres de gruix tallat a làser per exalumnes, mentre que a San José Artesano es va procedir a modelar el material, soldar i pintar-lo. En el projecte hi han participat els estudiants i docents de FP bàsica, grau mitjà i superior de la família professional de Fabricació-Mecànica del centre, també els de Carrosseria.

Després del descobriment de l’escultura, l’alcalde i la regidora s’han desplaçat a les instal·lacions de San José Artesano, on han pogut gaudir d’una exposició fotogràfica que repassa la trajectòria del centre. Així mateix, han tingut oportunitat de visitar els tallers de FP on es forgen les noves generacions de tècnics. Finalment, s’ha descobert una placa commemorativa a l’entrada al pavelló de cicles formatius, en una data que ja és part de la història de la FP a Elx.

A l’acte hi han assistit l’alcalde, Carlos González; acompanyat per l’edil d’Educació, María José Martínez; el director titular de la Casa Salesiana a Elx, Miguel Gambín; el director de San José Artesano, Francisco Javier Contreras; la directora pedagògica, María José Davó; el primer director, Ángel Larrañaga; i el docent que ha supervisat el projecte de l’escultura, Juan Manuel Marín. També hi han estat presents antics estudiants i professors, així com més de 150 alumnes actuals del centre, incloent els que han intervingut directament en la confecció -prop d’una vintena- d’una Dama metàl·lica d’estètica contemporània que serveix d’homenatge a la FP.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...