Un sistema d’avaluació diagnòstica ajudarà els alumnes de FP a ajustar el seu perfil a la demanda del mercat

16 marzo 2021

La Formació Professional és una alternativa interessant per als joves que volen entrar al món laboral. Però, de vegades, molts d’aquests estudiants trien un cicle sense tenir molt clares les característiques que ha de complir el seu perfil laboral, ni les competències necessàries per executar el treball amb èxit.

Per acompanyar els estudiants en aquest camí i assegurar que l’entrada en el món laboral és un èxit, l’escola Salesians Sarrià ha posat en marxa un innovador sistema de detecció de necessitats, orientació i acompanyament tutorial. El sistema FP Go és un mètode personalitzat que analitza les competències professionals de cada estudiant per garantir la seva inserció laboral en una societat canviant i en constant evolució.

Marcar-se el camí a seguir

El sistema FP Go està dirigit als estudiants de Grau Mitjà i consisteix a valorar i fer un seguiment dels estudiants que s’efectua de manera col·legiada pels docents i que està liderat pel tutor.

Amb aquesta avaluació, cada alumne podrà marcar-se el camí a seguir per assolir les competències professionals necessàries per desenvolupar el futur treball amb èxit. D’aquesta manera s’aconsegueix encaixar les expectatives i els interessos de cada estudiant amb la realitat de cada cicle formatiu.

FP Go neix com a fruit de l’experiència de Salesians Sarrià a la Xarxa d’Orientació Acadèmica del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, de la qual formen part des de fa anys.

Avaluació i diagnòstic a mida

Aquest sistema consisteix en una avaluació diagnòstica que recopila informació acadèmica i professionalitzadora per conèixer l’alumnat i veure quin és el punt de partida de cada un. Un cop detectades les fortaleses i dificultats, cada especialitat comptarà amb unes proves diferents, en funció de les necessitats: des d’una anàlisi de les competències digitals d’alguns treballs a la destresa manual pròpia d’altres professions. Amb la informació que s’obté, es defineix una estratègia per actuar a nivell individual i grupal.

FP Go és una eina integral i transversal que implica a tota la comunitat educativa. El seu objectiu és treballar preventivament en la realització acadèmica i professional dels estudiants de Grau Mitjà.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...