La Inspectoria Maria Auxiliadora presentarà una bona pràctica en el «Fòrum dels Drets Fonamentals 2021»: «Don Bosco International»

6 octubre 2021

Per ANS

El projecte «NEU» de la plataforma social dels salesians a Catalunya té com a objectiu sensibilitzar les comunitats de referència, especialment als joves, sobre la riquesa d’una societat diversa i plural, mitjançant la realització d’iniciatives de sensibilització als barris. D’aquesta manera s’intenta elaborar i superar els prejudicis, rumors i estereotips que puguin existir a causa de la convivència de diferents realitats culturals.

Els dies 11 i 12 d’octubre, l’edició 2021 del Fòrum de Drets Fonamentals de la Unió Europea (UE) tindrà lloc de forma híbrida: presencial i digital. El Fòrum representa el centre del diàleg sobre drets humans a Europa i construirà una visió d’esperança en un món postpandèmic, donant forma i proposant idees i solucions als urgents reptes dels drets humans tant dins i fora de la Unió Europea.

A més, servirà per reunir als qui s’esforcen per promoure societats democràtiques fortes, inclusives i cohesionades, com les institucions de drets humans, els activistes i els professionals, així com una àmplia gamma d’interlocutors i actors socials, amb especial atenció en els joves.

En l’edició d’enguany del Fòrum, en algunes ciutats europees les sessions es realitzaran de forma presencial, com a Viena, on té la seu l’Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (FRA), mentre que en altres seran de forma on-line. Així des de les 17.45 h a les 18.30 hores del dilluns 11 d’octubre«Don Bosco Internacional» col·laborarà en una sessió interactiva juntament amb l’organització de la societat civil “SOS Children’s Villages International” (SOS Aldees Infantils Internacional). La sessió conjunta es titula “Partnerning with young people for social inclusion” (Col·laborar amb els joves per a la inclusió social).

Les dues organitzacions que promouen l’esdeveniment, creuen que és possible trencar el cicle de la pobresa juvenil i l’exclusió social a través de l’Estratègia de la UE sobre els Drets de l’Infant i la Garantia Europea per a la Infància, només si els nens i els joves són socis, no només destinataris, sigui tant en el disseny com en l’execució de plans d’acció i serveis nacionals. Per tant, la sessió mostrarà com les autoritats públiques i els proveïdors de serveis poden desenvolupar associacions amb nens i joves a nivell local, nacional i internacional. Els participants podran conèixer i compartir bones pràctiques i projectes finançats per la UE duts a terme a Espanya, Itàlia i Lituània, amb joves d’albergs alternatius, de situacions familiars precàries i d’origen migrant.

Una bona pràctica des de la Inspectoria Maria Auxiliadora

Dins de la xarxa dels Salesians de Don Bosco a Europa, «Don Bosco International» ha identificat una bona pràctica en les Plataformes Socials Salesianes a la Comunitat Autònoma de Catalunya, Espanya. Un educador de les «Plataformes Sant Jordi» de Girona i dos dels joves que han estat agents d’aquesta bona pràctica intervindran com a ponents en una taula rodona de la sessió, per exposar la seva experiència dins del projecte denominat «Neu».

El projecte «NEU» té com a objectiu sensibilitzar les comunitats de referència, especialment als joves, sobre la riquesa d’una societat diversa i plural, mitjançant la realització d’iniciatives de sensibilització als barris. D’aquesta manera s’intenta elaborar i superar els prejudicis, rumors i estereotips que puguin existir a causa de la convivència de diferents realitats culturals.

Els mateixos joves decideixen com volen fer-ho: alguns van triar la fotografia, altres la realització de vídeos, perquè la consideraven la forma més fàcil de mostrar la realitat. Per a aquests joves, la realització d’el projecte va significar un millor coneixement del seu barri i de la seva gent. Estan contents amb el resultat i l’acceptació que ha rebut.

 

 

Al lloc web del Fòrum de Drets Fonamentals és possible buscar el programa del primer dia del Fòrum i el registre per a la sessió en línia.

Per obtenir més informació, visiteu els llocs web: https://fundamentalrightsforum.eu/  –  https://fra.europa.eu/en/about-fra

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...