Un campió andalús de karate entre els patis d’Utrera

10 noviembre 2020

Pr Salesians Utrera

​Manuel va començar a practicar karate quan només tenia 3 anys i des del principi es va sentir atret per aquest esport ja que li aportava molta seguretat i confiança en si mateix. Encara que en els cinc anys que porta practicant aquesta disciplina ha tingut alts i baixos, sobretot perquè també practica futbol, mai ha perdut la il·lusió i les ganes de seguir millorant.

El confinament va marcar un abans i un després en la pràctica i el perfeccionament d’aquest esport ja que es va centrar plenament en ell, entre altres motius per les circumstàncies de trobar-se a casa. El seu mestre «sensei», Daniel Donaire, del club esportiu «Kihaku», va ser qui el va animar a que participés en el campionat d’Andalusia i, encara que no tenia molt de temps per a la seva preparació, Manuel va acceptar sense dubtar-ho. La gran sorpresa i alegria per a tots és que finalment es va proclamar campió d’Andalusia de «Kumite» en la categoria d’aleví -34kg.

El kumité, que significa literalment «entrellaçar les mans» o «combat» en japonès, és juntament amb el kata i el kihon un element fonamental dins de la pràctica del karate. La correcció i la minuciositat en l’execució de les tècniques i la tàctica són essencials posant-se en joc l’habilitat tant física com mental dels competidors. Aquesta tasca no és fàcil, especialment per als principiants, i només després d’algun temps els practicants poden adquirir la capacitat de concentració i el domini del seu cos necessaris per a executar cada tècnica amb l’eficàcia i la força apropiades.

Des de Salesians Utrera, al costat de diversos mitjans de la localitat sevillana, s’ha compartit aquest esdeveniment. «Estem segurs que aquest només serà el primer èxit de molts altres que aconseguirà en la seva vida. Moltes felicitats i a seguir millorant!», compartien.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...