Un ‘Banc Solar’ per unir el Col·legi Salesià Ensemble Sacré-Cœur de la ciutat francesa de Saint Chely d’Apcher i el col·legi Salesià Joan XXIII d’Alcoi

15 diciembre 2021

Per Javier Cerrada López

Gràcies al projecte Erasmus+ KA229 titulat “Transnational collaboration between schools to develop learners awareness of sustainable development and language learning”, i en el marc del moviment internacional de joves d’ambients salesians “Don Bosco Green Alliance”, un grup d’alumnes, acompanyats pels seus professors, provinents del Col·legi Salesià Ensemble Sacré-Cœur de la ciutat francesa de Saint Chely de Apcher, van visitar la nostra ciutat i van poder treballar colze a colze i també conviure i divertir-se, amb alumnes i professors del nostre col·legi amb motiu de la presentació i posada en marxa de l’anomenat “Banc Solar”.

Aquesta acció en qüestió consisteix en un conjunt de banc i taula pensat per a espais educatius exteriors, equipat amb endolls estancs que permeten utilitzar elements d’il·luminació, recàrrega de dispositius mòbils, etc., alimentat per energia solar captada per una sèrie de panells situats com a branques sobre la seva estructura simulant la forma d’un arbre.

La justificació principal del projecte és el desenvolupament sostenible de «mobiliari eco-responsable» fabricat, totalment o parcialment, amb elements reciclats o reutilitzats.

Els estudiants de l’Ensemble Scolaire du Sacré Coeur treballen fa més d’un any en col·laboració amb els alumnes dels cicles d’Instal·lacions de Telecomunicacions i Electromecànica de Vehicles de la nostra escola professional. La comunicació entre els equips participants s’ha vehiculat en anglès i per a la feina prèvia, realitzada a distància, s’ha utilitzat l’eina Twinspace.

Aquest projecte Erasmus+ contempla moltes accions, totes encaminades a sensibilitzar la resta d’alumnat de secundària i formació professional dels dos centres cap al respecte pel medi ambient, mitjançant el coneixement de la flora autòctona, minimització dels residus, l’estalvi energètic, entre altres.

Durant aquesta setmana, a més d’ultimar i desenvolupar totes les possibilitats del projecte, van gaudir d’un conjunt d’activitats culturals, esportives i lúdiques. Destaquem la visita a l’Ajuntament d’Alcoi, a l’empresa Cándido Miró (Aceitunas El Serpis), al campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, també al col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer, etc., i com no, en un ambient sa de convivència. Han tingut temps per practicar esport, ballar, intercanviar gustos musicals i gaudir de la gastronomia i els meravellosos llocs i paratges naturals que ofereix la ciutat i el seu entorn.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...