Trobada de salesians en l’etapa de Tirocini de les dues inspectories

8 junio 2021

Per Salesians Comunicació. 

Del 4 al 6 de juny va tenir lloc a la Casa Inspectorial de Madrid, la trobada dels germans salesians tirocinants de les dues inspectories de Salesians a Espanya, Salesians Santiago el Mayor (SSM) i Salesians Maria Auxiliadora (SMX).

Aquests vuit joves van estar acompanyats pel Delegat de Formació de SSM, Juan José Bartolomé, i pel Vicari de SMX, Fernando Miranda. Els tirocinants van poder compartir alguns moments amb els dos inspectors, Fernando García (SSM) i Ángel Asurmendi (SMX), presents a Madrid el dissabte 5 de juny, amb motiu de les Ordenacions de Salesians, celebrades al Santuari de Maria Auxiliadora a Atocha, a les que ells mateixos van poder assistir i celebrar.

Els participants van tenir diversos moments de formació, treballant en el coneixement d’ells mateixos, en les relacions amb els altres i sobre com els Salesians es fan presents a les xarxes socials. Va ser un cap de setmana intens carregat de treball i emocions. Els joves també van poder participar en la Vigília que Mons. Carlos Osoro, Cardenal de Madrid, va celebrar amb els joves el divendres 4 de juny a la catedral de La Almudena de Madrid.

Tirocini

El tirocini, que habitualment té una durada de dos anys, és una etapa intensa d’experiència educativo-pastoral en el procés de formació com a salesià. El salesià s’exercita en la pràctica del Sistema Preventiu de Don Bosco i en l’assistència salesiana. La intenció i perspectiva formativa són prioritàries en el tirocini, que té com a primera finalitat la formació del salesià, amb dos objectius destacats: la maduració en la vocació salesiana i l’avaluació de la idoneïtat vocacional a través de l’experiència personal i comunitària de la missió salesiana per a la futura professió perpètua.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...