Tot a punt per a la tornada al carrer de la festa de Sant Antoni Abat de València

10 enero 2022

Sota el lema Tornem al carrer la Germandat de Sant Antoni Abat de València ha organitzat la festivitat d’aquest any, després de l’any passat en què les celebracions van ser majoritàriament online.

El diumenge 16 de gener, a les 11 hores, tindrà lloc la tradicional benedicció i desfilada d’animals en què participaran milers de persones acompanyades per les mascotes procedents de localitats de la província de València.

El mercat d’hivern

Del 5 al 9 de gener es va instal·lar al carrer el II Mercat solidari d’Hivern de Sant Antoni o Mercat del Porrat on es va poder gaudir de la degustació d’aliments tradicionals, begudes i productes d’artesania, amb un espai per a activitats solidàries relacionades amb el benestar animal, i tota una sèrie dactivitats programades.

La Foguera de Sant Antoni

El dissabte 8 de gener a les 20 hores es va celebrar l’eucaristia inaugural de la festa, amb la imposició d’insígnies als nous membres de la Germandat, on hi va haver àmplia representació de salesians. Tot seguit va començar la processó de torxes acompanyades per les tradicionals danses amenitzades per tabalet i dolçaina des de la porta de la parròquia fins al mercat d’hivern que culminarà amb la crema de la foguera amb castell de focs artificials.

La Benedicció dels animals

El diumenge 16 de gener a les 11 hores tindrà lloc la tradicional benedicció i desfilada d’animals en què participaran milers de persones acompanyades per les mascotes procedents de localitats de la província de València.

La Germandat de Sant Antoni Abad amb totes aquestes iniciatives manté així viu l’esperit d’aquesta tradició tan volguda i popular a València.

El president de la Germandat Rafael Garrote agraeix a les diferents ONG i empreses col·laboradores per la seva participació i així fer possible aquesta festa en concret del mercat complint amb la llarga tradició d’aquesta festivitat de València, tenint molt presents la dita popular: «Dels porrats de gener, Sant Antoni és el primer».

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...