“Tot i ser el curs on-line, ha estat una experiència inoblidable”

29 enero 2021

El curs Introducció a la Cooperació Internacional i el Voluntariat de Desenvolupament, organitzat conjuntament per les ONGD cristianes Bosco Global, Acción Verapaz, Entreculturas, Proclade Bética, PROYDE i SED, ha constat en la seva 5a edició de set sessions impartides per diferents experts entre novembre 2020 i gener 2021.

«A part del bagatge de continguts, em quedo amb les experiències personals transmeses pels ponents en cada sessió, que han aportat molt valor afegit al context de les temàtiques tractades», afirma Lidia Jiménez, pedagoga al col·legi salesià d’Alcoi, una de les 25 persones participants vinculades a Bosco Global.

«He après moltes coses dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, la Cooperació al desenvolupament amb enfocament de drets humans, l’educació per al Desenvolupament i la Ciutadania global, temes sobre el Gènere i les desigualtats que existeixen, el Medi ambient … També es van tractar temes com el voluntariat internacional, la vida sostenible, la prevenció de discursos d’odi, entre altres coses », apunta la Lidia.

En aquest sentit, des de Bosco Global han participat com a ponents: Rosa Macarro, en la sessió de Prevenció de discursos d’odi, Joaquín Rodríguez a Voluntariat Internacional, presentant també la sessió de Gènere. Desigualtat, cures i violència i Javier Medina en Cooperació a el desenvolupament amb Enfocament Basat en Drets Humans.

Amb aquest curs Bosco Global enforteix l’aposta per un voluntariat format, conscient i crític amb les realitats globals i locals, i s’ofereix l’oportunitat de conèixer en profunditat i intercanviar amb altres persones voluntàries inquietuds i motivacions per transformar la realitat des de la quotidianitat. Creiem que una formació sòlida com aquesta, permet refermar el compromís des del nostre carisma salesià, per aconseguir el canvi que volem ser en el món inspirats per Jesús en l’estil de Don Bosco.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...