Tones de solidaritat en el #NadalSalesià de la Inspectoria Maria Auxiliadora

22 diciembre 2020

Per Salesians Comunicació

Les cases salesianes s’han omplert de solidaritat en aquests dies previs al Nadal. Quina millor manera de celebrar l’arribada de l’infant Déu, que oferir part del que tenim als més necessitats. La Operación Kilo és una de les iniciatives més participades a casa nostra, és el cas de Córdoba, Cádiz, Alacant, Palma del Río, Málaga, Ibi, Villena, València, Elx, Utrera, La Almunia, Úbeda, La Palma del Condado, Málaga, Mérida, Huelva, Utrera, Zaragoza, Mataró, Trinidad, Martí-Codolar, La Mina, Ciutadella o Alcoi, entre d’altres.

Entre aquestes iniciatives, com cada any des de la Pastoral Escolar del Col·legi Salesià de Córdoba s’ha realitzat la Operación Kilo 2020, marcada per les necessitats que ha creat la pandèmia de la Covid-19. Alumnes i professors han fet aportacions i s’han recaptat 2.200 quilos d’aliments no peribles per a 70 famílies. La iniciativa ha estat difosa i promoguda per multitud d’establiments de la localitat.

A més, del  17 al 19 de desembre s’ha celebrat la 26ena Operación Potito en la qual s’espera arribar a les 10.000 recollides. Liderats pel Centro Juvenil DOSA i l’ONGD Bosco Global, al voltant de 350 voluntaris van estar a les farmàcies i supermercats de la ciutat en grups reduïts de cinc persones per les mesures Covid-19, demanant la solidaritat dels cordovesos per a les entitats com ara Càritas, ADEVIDA, Banco de alimentos o Franciscanos de la Cruz Blanca. «Aquest any hem comptat amb alumnes del nostre col·legi Salesians, de la Salle i de l’escolaTrinitarios. I també hi ha hagut voluntaris de la Fundación Don Bosco, Hermandad del Prendimiento, múltiples pares, professors, Hogares Don Bosco, Antics Alumnes, Salesians Cooperadors, Associació de Maria Auxiliadora, Mamà Margarita …», comparteixen des de la casa salesiana de barri del San Lorenzo.

Salesians San Juan Bosco de Granada col·labora amb l’ajuntament de la ciutat en una recollida solidària de joguines de cara al Nadal destinada a menors amb pocs recursos de la ONG Madre Coraje.

Salesians Huesca ha llançat la campanya Luces por Etiopía amb l’objectiu de recaptar fons per a l’obra salesiana de Mekanissa. Aquest any, a causa de la crisi sanitària, a més de situar l’habitual punt de trobada a la plaça Concepción Arenal els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, organitzen tres gales virtuals, que es retransmetran a través de Youtube @SalesianosHuesca aquests mateixos dies i comptaran amb artistes molt variats i amics de la Casa Salesiana de Huesca.

«Alimentant vides, sense anar més lluny» va ser el lema escollit per a la «campaña del Kilo Solidario» en aquest curs a Salesians Sant Joan Bosco de València. «En aquesta ocasió, vam haver de avançar amb certa urgència la campanya ja que les prestatgeries de Càritas estaven buides, doncs a la situació que moltes famílies de barri viuen per circumstàncies laborals, s’ha unit aquest any la crisi sanitària de la Covid-19», expliquen des del col·legi. També a València, el col·legi Sant Antoni Abat ha unit esforços per sensibilitzar alumnes i famílies sobre la necessitat de continuar donant roba. Per aquest motiu, des de les diferents seccions de l’escola, s’ha treballat de diverses formes per incentivar aquesta donació en els contenidors de Càritas existents.

Alumnes de Batxillerat de Salesians Zaragoza han col·laborat amb el Gran Recapte d’aliments, el més gran esdeveniment solidari de l’any. En aquesta ocasió i a causa de la crisi sanitària la forma de col·laborar ha canviat, s’ha substituït els aliments per donatius econòmics, els joves de batxillerat han estat explicant i informant als clients als supermercats, sobretot al barri de les Delicias de la importància de ser solidaris, d’ajudar en una cosa tan essencial com és l’alimentació. A més, tots els alumnes des de primària fins a Formació Professional van col·laborar portant aliments a l’escola per repartir als més necessitats.

A Salesians Ibi els alumnes han participat en la campanya del «Bote-Kilo», durant dues setmanes els alumnes s’han centrat en ajudar els més necessitats. Aquest any s’han recollit especialment netejaterres, rentaplats, gel, xampú, llet i arròs.

Des de Salesians Trinidad han col·laborat amb la Fundació Don Bosco Salesians Social recollint aliments bàsics que s’han destinat a les diferents cases de joves majors d’edat. Els protagonistes han estat els infants i joves de l’escola, especialment els de Grau Mitjà i Superior de la secció de FP Mecanitzats que han ajudat en la descàrrega.

El Col·legi Salesià San Ignacio de Cádiz ha començat la ja tradicional Operación Kilo, aquest any sota el lema “No te distancies, Comparte” buscant ajudar les famílies necessitades, encara més en temps de pandèmia. Rafael Cazorla, coordinador de pastoral ha explicat com s’està realitzant aquest any amb totes les garanties sanitàries davant la Covid-19.

D’altra banda, un total de 32 alumnes de Salesians Monzón que es van repartir durant tot el cap de setmana entre els diferents supermercats de la ciutat convidant i explicant a la gent la importància de la donació a la campanya «La gran recogida» per al Banc d’Aliments.

Salesians Sant Vicent Ferrer d’Alcoi,com cada any, seguirà col·laborant amb Càritas i amb el PAE Don Bosco, aquest cop amb una rifa que anima a tots els alumnes i famílies de l’escola a fer pràctic tot el que aprenen amb els Bon dia, les celebracions, les tutories i les altres activitats. Amb l’objectiu que aquest any no juguen pel premi sinó que juguen pels altres.

Moltes altres cases de la nostra inspectoria com Salesians Terrassa, Linares, Cartagena o Utrera participen en recollides d’aliments, ofrenes de Nadal o Operacions solidàries amb l’objectiu d’ajudar els més necessitats i conscienciar els alumnes de la importància de ser solidaris.

Altres iniciatives solidàries de les cases salesianes en aquests dies de Nadal seran els berenars i entrepans solidaris, les recollides de joguines i les visites a residències d’avis.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...