Tot a punt pel segon any de la campanya ‘Som U’

13 julio 2020

Per Salesians Comunicació

L’any passat el Consell Inspectorial celebrava les trobades amb els consells de les Comunitats Educativo-Pastorals, una cita en la qual es van compartir els objectius comuns per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. En línia amb els últims anys, i inspirats pel Projecte Orgànic Inspectorial que marca el full de ruta general, es va presentar la línia de treball conjunta per a dos cursos després de les exitoses campanyes «Vine i veuràs» i «Primer, els últims».

Amb l’inici del calendari 2020-2021 arriba la segona etapa de ‘Som U’, campanya que promou la comunió entre tots aquells que comparteixen el carisma i la missió salesiana. Després de dotze mesos aprofundint al costat de les comunitats i la Família Salesiana presents en cada localitat, impulsant el sentit d’unitat de cada casa salesiana a través dels òrgans d’animació de la mateixa, promovent iniciatives de formació conjunta entre salesians religiosos i laics compromesos, i seguir creixent en el sentit de pertinença a una sola inspectoria, arriba el moment de fer un pas més centrats en el «perquè tots siguin u» (Jn, 17-21).

 

«Qui ens havia de dir que tindríem ocasió de viure-ho en aquestes circumstàncies ocasionades per la pandèmia? I, no obstant això, aquests temps ens han fet més visible i concret l’essencial del ‘Som U», comparteix Àngel Asurmendi en la seva salutació a la web de la campanya on reflexiona sobre la manera en què s’ha posat el talent a disposició de les emergències i s’han creat vincles que mai s’haguessin imaginat.

«Crec que hem percebut la presència de Déu amb més profunditat, en els gestos de solidaritat, en les iniciatives per atendre les circumstàncies dels més petits i necessitats. A través de les iniciatives i de les respostes hem mostrat la cara paterna i propera de Déu. no ens hem pogut reunir físicament durant molt de temps, no ens hem pogut abraçar i, malgrat això, se’ns han fet patents les paraules de Jesús: «on hi ha dues o més persones  reunides en el meu nom, allà estic jo», afegeix l’inspector destacant que la fraternitat pot construir positivament una nova societat. Un exemple clar de l’Anirem a mitges destacat durant aquests mesos.

Nous materials per a un curs carregat de reptes

 
«Som U» tornarà a ser l’eslògan que guiarà els esforços aquest any i estarà acompanyat d’una àmplia selecció de materials elaborats per un extens equip de col·laboradors repartits per tota la geografia inspectorial i acompanyats des de la Delegació de Pastoral. Gràcies a una renovada web, on també s’allotjaran testimonis i recursos relacionats amb la imatge audiovisual de la campanya, s’oferiran celebracions que potencien la Paraula de Déu, amenitzades amb cants i gestos. Des de la celebració de l’inici i final de curs fins l’Eucaristia per la festivitat de Don Bosco o Maria Auxiliadora, passant per reconciliacion d’Advent o Quaresma, més d’una desena de celebracions que ajudaran els equips locals de Pastoral.
A més, tot aquest procés pedagògic es veu acompanyat per la conjugació del verb Estimar que il·luminarà cada bloc en el qual es divideix el curs, juntament amb un eslògan setmanal. Aquest procés, que camina pel Estimar-me, estimar-te, estimar-lo, estimar-nos i estimar-los, analitzarà les capacitats que possibiliten a cada destinatari portar endavant el treball acadèmic o les actituds que permeten mantenir bones relacions d’amistat i amb la família. L’anàlisi d’aquestes realitats procurarà portar els destinataris a descobrir-se i valorar-se com a imatge i semblança de Déu.

També estarà disponible el pla d’acció tutorial, a la llum de l’experiència positiva de el curs passat, amb sessions també vàlides per a grups de fe i grups de creixement humà. Dins d’aquest pla es proposa aquest curs com a novetat una experiència de voluntariat, seguint l’esquema de l’Aprenentatge Servei. Aquest projecte dóna també la possibilitat d’experiències de voluntariat adaptades a cada edat, a partir del segon cicle d’Educació Primària.

 

D’altra banda, s’oferiran materials complementaris com cançons, pel·lícules, cartells, oracions juvenils, recessos i trobades per a la Família Salesiana o activitats per al Centre Juvenil, juntament amb un ampli ventall de recursos que completen aquesta oferta.

 

«Per quart any consecutiu la inspectoria salesiana Maria Auxiliadora llança una campanya que pretén il·luminar l’acció pastoral concreta de el curs acadèmic. Som U ve a completar un doble moviment. El primer d’ells, treballat durant el curs 2019/20, és el procés realitzat des de l’autoconeixement personal fins al descobriment de la unitat com a exigència necessària per al creixement personal i grupal. El segon moviment, proposat per treballar durant aquest curs, partint de l’experiència d’unitat, a imatge de la Trinitat, és ser ferment en les diverses realitats en què els membres de la comunitat educativa es desenvolupen: la família, l’escola / parròquia / centre juvenil / plataformes socials, l’Església, la societat; procurant, d’aquesta manera, la transformació social «, comparteixen des Pastoral juvenil sobre el sentit d’aquest nou any.

Un curs en el qual descobrir-se com a comunitat al poder-se reconèixer com a fills de Déu que accepten un projecte d’amor bolcat en els més necessitats. Una campanya compartida que recordarà que a Salesians «Som U».

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...