TikTok: si o no?

28 diciembre 2020

Per ANS

Un salesià de Portugal ens explica: «A finals de 2018 vaig instal·lar una aplicació que estava causant sensació entre els més petits, d’entre 10 i 14 anys. Mentre ensenyava catequesi a adolescents d’aquesta edat, vaig sentir curiositat i vaig descobrir el món de TikTok®. I immediatament vaig pensar: Mira això, una bona xarxa social per a joves, perquè puguin explorar la seva creativitat amb noves coreografies, compartint música i balls, i sense grans finalitats comercials! «.

No obstant això, aquesta xarxa social on els joves es refugiaven per «escapar-se» de les mirades dels seus pares i adults, va ser ràpidament envaïda per totes les generacions. Ho veiem en les publicitats de televisió que cada vegada més al·ludeixen a aquesta aplicació. I així, el que era només una aplicació perquè els joves compartissin balls, també ha començat a acollir la posada en escena de petits sketch cinematogràfics o de moments televisius. Els adults han arribat a TikTok® amb diversos temes i ara ja hi ha molta publicitat.

Però segueix sent una aplicació que podem utilitzar amb els joves? Crec que sí, perquè encara hi ha molts temes i característiques que es poden descobrir. La pandèmia en si ha fet d’aquesta aplicació una distracció per a moltes famílies, motivant una major unitat entre pares i fills per crear contingut i compartir jocs.

Moltes institucions també estan cada vegada més presents en aquesta aplicació, el que em porta a preguntar-me: «Haurien d’estar els salesians en aquesta xarxa?».

Sí, hi haurien de ser! El futur sempre és incert en les xarxes socials i en ocasions són les modes les que condicionen l’elecció d’una xarxa sobre una altra. Però TikTok es troba en un nivell de creativitat més desafiant, on es necessita un treball més diferenciat que només publicar una foto o un vídeo. Cal pensar en un pla de comunicació perquè els continguts de l’app siguin preparats a temps.

Tik Tok constitueix una bona oportunitat per donar protagonisme als joves, cedint ara la coordinació d’aquests continguts a un o més joves de les nostres presències salesianes, motivant així l’intercanvi de continguts salesians. A més de donar protagonisme als joves, és una eina útil a nivell familiar, motivant-los a realitzar petits desafiaments. La propera temporada nadalenca podria ser un bon moment per aventurar-nos en aquesta aplicació i crear continguts tenint en vista el Nadal.

Sobretot en un moment en què, a causa de la pandèmia, haurem de passar molt temps a casa.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...