Solidaritat de la Procura missionera de Madrid

28 mayo 2020

Per Comunicació

La Procura Missionera de Madrid (Misiones Salesianas Jóvenes y Desarrollo) desenvolupa la seva tasca mirant, especialment, a la feina salesià en els països menys desenvolupats. Són nombrosos els projectes que abasten diferents àmbits com infància i joventut en risc d’exclusió, alimentació, accés al món laboral, enfortiment del paper de la dona o emergències, entre d’altres.

Les Campanyes que desenvolupa Procura Missionera de Madrid van encaminades a la sensibilització, donar a conèixer aquestes realitats, i mobilitzar recursos econòmics i humans per col·laborar amb els missioners en tots aquests projectes i programes, per tal de millorar la situació de poblacions i grups, especialment infants i joves més vulnerables.

Solidaritat en temps de pandèmia

En aquests últims mesos, Misiones Salesianas s’ha bolcat en l’ajuda a diferents països (Haití, Sierra Leone, Sudan, Guatemala, Perú  …), a través dels missioners que hi treballen, per fer-los arribar aliments, productes d’higiene, a més de continuar amb els altres projectes. Però també, en aquesta situació d’emergència especialment complicada, ha volgut col·laborar amb les necessitats de joves i famílies del nostre país. L’import enviat fins ara ha estat d’uns 500.000 €

Les Inspectories salesianes d’Espanya han volgut agrair l’ajuda que Misiones Salesianas els ha ofert en aquesta situació. L’entitat salesiana ha servit d’intermediària per canalitzar una ajuda de 27.000 € i 4.000 màscares que van enviar, a l’inici de la pandèmia, els salesians cooperadors i antics alumnes de Hong Kong. Aquests grups de la Família Salesiana van fer una col·lecta per, explícitament, col·laborar amb les comunitats salesianes espanyoles. 

Les màscares es van distribuir en les Plataformes Socials, especialment en els pisos d’acollida, serveis essencials que han estat oberts durant l’estat d’alarma per atendre els joves acollits. També van anar a les cases de salut i les comunitats salesianes d’Espanya.

D’altra banda, i especialment per a les Plataformes Socials, cada Inspectoria va rebre 35.000 € com a suport a joves refugiats, migrants o sol·licitants de protecció internacional. Aquests fons han estat destinats a onare suport en el procés d’emancipació d’aquests joves, per cobrir les seves necessitats bàsiques un cop conclosa la seva primera fase d’acollida, quan han d’iniciar el seu procés de sortida cap a la vida autònoma.

També la Procura, ha realitzat altres donatius que han servit per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació i habitatge per a famílies que s’atenen des de les plataformes socials i que estan en situació d’especial vulnerabilitat, sense altres ingressos familiars en aquests moments.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...