Segell salesià en una nova edició de «Diverciencia»

21 mayo 2021

 

Després de l’edició virtual de 2020, la Fira Internacional de la Ciència al Carrer d’Algeciras, Diverciencia, va tornar per segon any consecutiu a adoptar aquest format on-line per oferir a tota la ciutadania els treballs i projectes científics realitzats per l’alumnat de la localitat, que al seu torn mostra el seu propi procés d’aprenentatge.

Del 17 al 21 de maig, aquesta cita amb la ciència va realitzar diverses activitats: exposicions, presentacions d’estands, xerrades, col·loquis i altres moltes més accions per a tots els públics. La conferència inaugural, titulada ‘La fi de la medicina com la coneixem: Un enfocament cerebral’ va donar el tret de sortida el dilluns 17 de maig de la mà d’Ana Isabel Casas Guijarro, investigadora a l’Hospital Universitari d’Essen (Alemanya) i natural d’Algeciras.

Així mateix, s’han desenvolupat exposicions des del dia en què es va inaugurar la Fira fins a final de maig en una activitat organitzada per la Asociación de Amigos de la Ciencia ‘Diverciencia’, que dirigeix Ana Villaescusa, professora jubilada de la casa d’Algeciras.

Cal destacar la participació salesiana en una edició que ha comptat també amb centres convidats d’Espanya, Argentina, Brasil, Colòmbia, Estats Units, Mèxic, Països Baixos, Perú, Portugal, Regne Unit, Romania, Turquia i Uruguai que van mostrar els seus treballs en format on-line.

Les jornades de Diverciencia formen part de la Red de Ferias de la Ciencia y la Innovación de Andalucía. Constituïda el 2011 per les principals mostres científiques de la Comunitat autònoma sota la iniciativa de la Fundación Descubre, persegueixen unir forces per despertar vocacions científiques, impulsar la divulgació del coneixement, fomentar la participació ciutadana, potenciar la imatge de la ciència, consolidar i impulsar les fires i crear un fòrum de trobada entre els divulgadors de la ciència d’Andalusia. La Red de Ferias de la Ciencia participa de forma activa amb el finançament de la fira, la cessió de materials divulgatius i la seva difusió, donant suport i permetent la seva consolidació en el temps.

També et pot interessar …