S’anuncien els guanyadors dels VI Service-Learning Awards

11 noviembre 2021

Convocat per la Fundació Edebé i la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Formació Professional,aquestdijous,  11 de novembre, s’han anunciat els 2 Premis ApS 2021, 19 de caràcter estatal i 3 adscrits a la ciutat d’Alcalá de Henares. 

Entotal,  s’han presentat  358 projectes, superant l’edició anterior (330),i demostrant l’auge d’aquesta metodologia educativa i el seu impacte en la comunitat.

Impulsatper més de 600 centres educatius i entitats socials,   de totes les comunitats autònomes, els projectes han comptat amb la participació de 36.396 infants i  joves.  

El passat 4 de      novembre va tenir lloc la reunió del grup de 16 experts en ApS.   En les seves deliberacions, el jurat ha volgut destacar la qualitat dels projectes en aquesta edició i encara, en les circumstàncies excepcionals de la pandèmia, confirmar que el Service-Learning ha aconseguit sumar iniciatives excel·lents. 

Els 358 projectes presentats van des de temes tan diversos com la salut, el medi ambient, la immigració o les tecnologies de la informació, la pandèmia i també els objectius dels ODS. Un tema molt present en molts projectes és la sostenibilitat ambiental i com anima els joves a actuar en la seva comunitat. Una edició més, els centres de Secundària i Batxillerat lideren el nombre de projectes. 

L’aprenentatge servei (ApS) és una manera d’aprendre fent un servei a la comunitat i contribuint activament a la seva construcció.   Davant d’una necessitat social, els joves emprenen una acció de servei que els ajuda a aplicar i consolidar l’aprenentatge en coneixements, habilitats, actituds, competències, despertar el seu talent i posar-lo a treballar pel bé comú.

El 17 de desembre, a Alcalá de Henares,  en el marc de la XIV Trobada Estatal d’Aprenentatge-Servei,els premis es lliuraran de manera semipresencial.

Amb la convocatòria anual la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei,la Fundació Edebé i el Ministeri d’Educació i Formació Professional volen reconèixer la tasca dels centres educatius i entitats socials i donar visibilitat a les millors iniciatives que s’han desenvolupat durant el 2021 d’aquesta metodologia i que han demostrat ser  ecxit o educatiu corroborat pels propis professors.

Els premis compten amb el suport de DKV Seguros, Fundació La Caixa, CENEAM (Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic), OEI (Organització d’Estats Iberoamericans), Fundació Ana Bella, Mullor S.A., Educo, Torresco, Plena Inclusió, Esemtia, Fundació Princesa de Girona i Esade.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...