Salesians Úbeda s’il·lumina de blau turquesa pel dia de la Dislèxia

13 octubre 2020

Per Salesianos Úbeda

El 8 d’octubre es va celebrar el dia internacional de la dislèxia i Salesians Úbeda es va sumar a la commemoració d’aquest dia i a la campanya #UnidosPorLaDislexia, il·luminant la façana de l’Església, de blau turquesa, amb l’objectiu de visibilitzar les dificultats que suposen aquest trastorn invisible, que afecta el 10% de la població mundial.

La dislèxia és un trastorn de l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura, de caràcter persistent i específic, que es dóna en infants que no presenten cap handicap físic, psíquic ni sociocultural i l’origen deriva d’una alteració del neurodesenvolupament.

La dislèxia és molt més que tenir dificultats en la lectura i en l’escriptura, ja que hi ha problemes de comprensió, de memòria a curt termini, d’accés al lèxic, confusió entre la dreta i l’esquerra, dificultats en les nocions espai-temporals i altres. Hem de tenir en compte que no hi ha dos dislèxics idèntics i per tant cada cas és únic i no té per què presentar la totalitat dels símptomes.

Es fa necessari, seguir apostant pels recursos per facilitar la seva detecció, el que redundarà en una educació més inclusiva i de major qualitat. Ja que, amb el suport adequat, les persones amb dislèxia, poden millorar les habilitats afectades, enfortir la seva autoestima i evitar possibles problemes de conducta, ansietat o introversió.

En aquest sentit la Federació Espanyola de Dislèxia està treballant amb el Congrés dels Diputats, en un Projecte No de Llei, que es va aprovar la setmana passada per unanimitat en la Comissió d’Educació, per assolir un Pla Nacional de Dislèxia, així com també, una campanya de recollida de signatures per reclamar una major atenció de l’alumnat amb dislèxia i altres dificultats específiques d’aprenentatge, en la nova Llei Orgànica d’Educació.

El Col·legi Salesià Santo Domingo Savio s’uneix en aquest dia al desig de millorar la resposta educativa als alumnes amb dificultats específiques d’aprenentatge.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...