Salesians Úbeda guanyador del Certamen Literari Andalús sobre voluntariat

3 febrero 2021

Mario Vinuesa Orellana, amb «La historia de Hugo», ha estat guanyador, del XIX Certamen Literario Escolar Andaluz «Solidaridad en Letras» 2020 de laConselleria d’Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació.

Mario Vinuesa ha aconseguit el primer premi de la seva categoria amb ‘La historia de Hugo’, un relat en primera persona d’un nen de 10 anys amb paràlisi cerebral que explica com és la seva vida fins complir els 18 anys i participar en un taller ocupacional on troba al seu propi germà exercint com a voluntari.

Amb aquestes distincions, es pretén sensibilitzar l’alumnat dels centres educatius andalusos a favor de la defensa de valors com la solidaritat, la llibertat, la igualtat i la justícia, així com possibilitar que l’alumnat es converteixi en protagonista de la solidaritat a través de les seves produccions escrites.

Els treballs són relats breus amb una extensió màxima de 500 paraules, en els quals es valora, no solament la redacció del text, sinó també la capacitat de concreció i síntesi.

El jurat ha seleccionat els relats premiats identificant el 1r, 2n i 3r premi de cadascuna de les categories, que es corresponen amb una tablet, un e-book i uns altaveus bluetooth.

«La historia de Hugo» es publicarà en un llibre de relats breus del XIX Certamen Literario Escolar Andaluz 2020.

També et pot interessar …