Salesians Pozoblanco llança el projecte AUPA

15 octubre 2020

En temps complexos, de pre-crisi econòmica i de realitats socials canviants, els infants i joves són la part de la societat més vulnerable. La pandèmia del COVID-19 ha provocat, a més, que molts es quedin enrere en el seu rendiment escolar, perdin motivació i augmenti la bretxa digital. Hi ha destinataris que necessiten, al llarg de la seva vida acadèmica- o en una part del seu camí- ser acompanyats, recolzats, motivats. Sota aquest context neix a Salesians Pozoblanco el projecte AUPA, animat des de l’Associació Juvenil Magone i desenvolupat a la «Casa Pinardi» de l’obra salesiana en col·laboració amb Càritas Pozoblanco. L’activitat, dirigida a l’alumnat entre els 6 i els 16 anys que requereixin un suport educatiu i social que els ajudi a progressar en el seu desenvolupament acadèmic i personal, és animada per un mestre i un auxiliar tècnic educatiu, en coordinació amb el departament d’Orientació de l’escola, a més d’altres professors i tècnics d’animació voluntaris i una professora voluntària de Càritas.

«Aquest projecte és més necessari que mai. En aquesta tasca, Salesians Pozoblanco i Càritas estem compromesos pels joves del nostre poble. Ens ajuden molts amics que creuen i aposten per projectes com l’ AUPA, en favor dels nostres infants i joves. A tots ells els agraïm el seu compromís compartit amb nosaltres «, comparteix Juan Fco. Huertas Carretero, coordinador de pastoral de la casa salesiana, sobre el sentit d’aquesta acció educativopastoral.

El primer grup de beneficiaris serà de 20 menors que presenten dificultats per al desenvolupament de competències personals i socials, que els dificulta un desenvolupament i un acompanyament en la seva maduració personal ajustada al seu desenvolupament evolutiu (autocontrol, desenvolupament d’habilitats per resoldre els propis problemes, potenciació de l’autonomia personal, reforç de l’autoestima, suport a la motivació, habilitats socials, relacions interpersonals sanes, etc.). Entre els objectius que es treballaran en els propers 8 mesos mitjançant 15 hores setmanals destaquen millorar el rendiment i la promoció escolar, intervenir en el temps lliure, incrementar la motivació cap a la pròpia formació, implicar les famílies en el procés de desenvolupament educatiu i social dels seus fills i en el seguiment de la mateixa i coordinar-se amb els agents educatius i socials implicats. A més, els integrants de l’equip s’encarregaran de realitzar informes de seguiment mensuals i trimestrals que assegurin el bon acompanyament dels infants i joves.

El Projecte és possible gràcies al finançament de la Fundació Ricardo Delgado Vizcaíno (COVAP), Indústries Pecuàries de Pozoblanco, Diputació Provincial de Córdoba, Càritas, la Comunitat i la Família Salesiana de l’Obra, a més d’alguns donatius particulars i anònims que han arribat . Es comencen a complir així els fins específics de suport a la joventut necessitada de Pozoblanco, pels quals la família García de Consuegra va fer donació de la Casa. Serà el primer projecte de, al menys, dos més ja projectats per l’Associació Juvenil Magone, Càritas i l’Obra Salesiana de Pozoblanco.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...