Els antics alumnes de Salesians Joan XXIII d’Alcoi orientadors de les noves generacions

30 abril 2021

Per Salesians Comunicació.

Entre el 20 i el 22 d’abril de 2021, s’ha celebrat al centre la cinquena edició de la «Setmana de la FP» amb l’objectiu fonamental de donar a conèixer la tasca que realitza l’escola professional en un any marcat per la celebració de el 50è aniversari de la casa salesiana a la zona nord de la ciutat d’Alcoi. «No vam poder, lamentablement, celebrar aquest esdeveniment com haguéssim desitjat l’any passat, a causa de la irrupció de la Covid-19 que encara ens segueix afectant. No obstant això, aquest curs, amb la presencialitat a les aules, ens ha permès organitzar algunes activitats que han resultat molt interessants per als alumnes «expliquen des de l’equip de comunicació del centre.

Amb l’inici de la setmana de la FP dels diferents departaments professionals també han ofert pels alumnes actuals un seguit de conferències o xerrades de caràcter tècnic. La primera d’elles es va celebrar el dimarts, 20 d’abril, a les 12 hores per a l’alumnat del cicle d’electromecànica de vehicles. Per aquesta xerrada es va comptar amb un ponent de luxe, Xavi Pérez, persona molt vinculada a el món del motor i de la competició, que actualment és gerent de Scott Concept Store. Va explicar la seva dilatada trajectòria professional en el món del motociclisme, com a pilot, manager, coordinador d’equips … Xavi Pérez, actualment, està vinculat al món de les bicicletes i ha comentat la gran evolució en què està immers aquest sector i la necessitat de bons professionals.

A l’endemà, els departaments de gestió administrativa i activitats comercials, van presentar una taula rodona virtual amb un grup d’antics alumnes d’aquestes especialitats que, un cop finalitzats els seus estudis a Salesians Joan XXIII, han pres camins diferents. «Va ser una oportunitat fantàstica de conèixer les diferents alternatives que s’obren als nostres alumnes quan superin els cicles aquí», afegeixen des del centre. També va participar-hi Jorge Yepes, antic alumne que actualment és Chief Màrqueting Officer (CMO) a Acceseo, empresa amb seu a Alcoi capdavantera en desenvolupament web i màrqueting en línia.

A les tardes també s’han organitzat videoconferències informatives obertes a totes aquelles persones interessades en estudiar alguna de les nostres especialitats. Els professors han explicat cadascun dels cicles i respost a totes aquelles preguntes que puguin sorgir.

Entre altres iniciatives els professors responsables dels programes Erasmus + van presentar una jornada formativa mitjançant un webinar tecnològic dins del projecte “International ICT competitions II for increasing the quality of secundary education”. Els centres participants provenien de la República Txeca, Eslovènia, Portugal, Àustria i representant a Espanya el nostre centre. Cadascun d’ells van presentar diferents recursos tecnològics aplicats a l’educació i, especialment, a la formació professional. Per part de Salesians Joan XXIII va intervenir el professor de Formació Professional Bàsica i ESO, Juanjo López, amb el projecte titulat “Educational Robotics with Arduino Blocks”.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...