Salesians Jaén celebra la Vetllada Salesiana «50 Aniversari»

28 junio 2021

Per Salesians Jaén

La memòria d’aquests cinquanta anys no seria completa sense fer referència al teatre, la música i el cant. En aquesta casa de Jaén sempre s’ha cregut en allò que deia Don Bosco: Una casa sense música és un cos sense ànima. I també el que deia del teatre: és un excel·lent mitjà per arribar al jove que no podem desaprofitar.

Així, en el marc del cinquantenari de la presència salesiana a la ciutat de Jaén, el dia 26 de juny es va dur a terme una «Vetllada Salesiana» a les pistes esportives del Polígon del Valle amb la presència de grups musicals i teatrals que han format i formen part de la casa durant aquests cinquanta anys, i en un ambient familiar i ple d’alegria.

«En l’Oratori de Valdocco, Don Bosco fomentava la música, el ball i el teatre, com a recursos educatius que, a ell personalment, li havien guanyat l’amistat dels companys en els seus anys de joventut. A l’oratori estaven molt presents: la música instrumental i coral, les passejades i excursions, l’esport, el teatre infantil … Procurant el preventiu, més que el repressiu, buscava la manera d’evitar el càstig, posant a l’infant en un entorn mitjançant el qual es veiés capaç de ser el millor que un pot ser. Era una manera agradable, amable i integral d’abordar l’educació», comparteixen des de la casa salesiana.

«El desenvolupament d’aquestes activitats educatives i artístiques ha estat fomentat pel Centre Juvenil DOSA, que un 24 de març de 1984, sent presidenta María Jesús del Val, s’inicia de manera oficial i concreta aquesta gran aventura … Una aventura que comença a encomanar a un grup nombrós d’adolescents i joves que volen transformar la realitat juvenil de barri, preservant de la droga i de l’exclusió social o marginació «, expliquen.

Amb aquests objectius, el DOSA. va prenent identitat com a associació juvenil, sent considerada com una de les més significatives de la ciutat, per la seva gran oferta d’activitats i mitjans formatius. Una associació que va responent a les diverses necessitats que plantegen els infants, adolescents i joves de barri amb la seva creativitat i, sobretot, amb el seu compromís i entrega.

Al parlar del Centre Juvenil DOSA. és obligat parlar del paper dels animadors. Els animadors han estat i són l’ànima del Centre Juvenil, assumint la responsabilitat de la tasca educativa i pastoral de la mateixa. Són joves que viuen la seva vocació humana i cristiana comprometent-se en l’educació d’altres joves i en la transformació de la societat seguint el model de Jesús de Natzaret, amb l’estil de Don Bosco. Viuen l’animació com una opció que els implica com a persones en la seva manera de plantejar-se la vida i en els valors que intenten viure i transmetre en tots els àmbits. Per tot això, es cuida molt la formació dels mateixos mitjançant reunions de grups, cursos de formació i participació a l’Escola d’Animadors de la Inspectoria Salesiana i en altres institucions.

«Agraïm la seva tasca als centenars d’animadors i animadores que han fet possible aquesta meravellosa realitat, durant aquests Cinquanta Anys al servei dels més joves», afegeixen.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...