Salesians Ibi participa en el projecte ESTALMAT

28 octubre 2020

Per Salesians Comunicació

El dissabte 17 d’octubre, 4 alumnes de 2n d’ESO van anar a la Universitat d’Alacant a realitzar la prova de selecció per participar en el projecte ESTALMAT de la Comunitat Valenciana. A l’acabar tots van sortir contents i van comentar la bona impressió que es van dur.

ESTALMAT és un projecte de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales que té com a objectiu la detecció, orientació i estímul del talent matemàtic en estudiants de 12-13 anys.

Cada any se seleccionen 25 joves en un procés que es porta a terme en dues fases: la primera consta d’una prova escrita d’aptitud, en què es proposen qüestions matemàtiques de diversa índole descrites amb un llenguatge senzill. En la segona fase, es realitza una entrevista amb cadascun dels candidats que hagi superat la primera per valorar la seva actitud cap al projecte.

Els joves seleccionats seran al projecte per un període de dos anys, en els quals acudiran a diverses sessions els dissabtes al matí. Després d’aquest període, el projecte els brinda la possibilitat de participar dos anys més en el curs de Veterans. Es pot consultar més detalladament en què consisteix el projecte al web: https://estalmatcv.blogs.uv.es/

Estalmat és un projecte de detecció i estímul del talent precoç en les matemàtiques que es desarrolla a Espanya. Aquest projecte és de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales, patrocinat pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), i es duu a terme  en infants de 12-15 anys (si s’inclou el curs de dos anys més de Veterans).

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...