Salesians Ibi llança els seus nous podcasts escolars protagonitzats per alumnes

18 junio 2021

Per Salesians Comunicació.

Salesians Ibi ha llançat recentment una experiència de podcasts escolars protagonitzats per alumnes i que estan suposant una experiència educativa diferent i amb èxit. Aquest projecte, que sorgeix de la necessitat de treballar en àmbits i de manera interdisciplinària a Secundària s’ha traslladat també a 6è de Primària com una forma més lúdica de crear històries i guions radiofònics.

A Secundària s’han vinculat coneixements d’història (en concret de l’antiga Grècia) amb l’elaboració de creacions literàries amb tècniques cooperatives. Els resultats han estat gravats a la ràdio escolar i s’ha fet una post-edició per afegir efectes sonors.

Un dels treballs ha participat en el primer concurs de podcast escolars de RNE. Els restants han estat programats a la ràdio col·legial perquè tinguin difusió a través de les ones. 

Salesians Ibi va tornar a llançar a les ones Don Bosco Radio el passat mes d’abril i ja es pot escoltar a la 88.4 FM. Després de recuperar el senyal de manera local, per tenir una cobertura comarcal, actualment Don Bosco Ràdio emet les 24 hores. «Emetem des del propi col·legi, gràcies a una empresa que ha sanejat tot el cablejat i renovat la taula de mescles, per tant ara mateix podem fer ràdio en directe o gravar programes que emetran en un altre moment» explica el director de la presència salesiana, Juan Miguel Salvador, que afegeix que a la casa salesiana estan molt il·lusionats amb el nou projecte, que anirà agafant forma de cara al curs vinent per quan està previst una major col·laboració i participació de tots els ambients de la presència salesiana.

Altres ràdios salesianes

Salesians Úbeda ha començat aquest curs un projecte que recupera l’antiga emissora de Ràdio, l’antiga Radio Atalaya, la qual va funcionar a través de les ones radiofòniques, però avui la tecnologia permet que es pugui desenvolupar aquesta ràdio escolar de forma digital i es pugui escoltar els alumnes salesians i les seves històries des de llocs molt diversos. Salesians Málaga amb el projecte “15×15”, dóna cabuda a tots els ambients de la presència salesiana gràcies a la coordinació de la delegació de comunicació. Emetran al voltant d’uns 15 programes cada curs, d’uns 15-20 minuts de durada i una periodicitat quinzenal.

La Orotava va estrenar al gener de 2019 el canal radiofònic Radio Valdocco per tal de ser un recurs més per als joves, el seu enriquiment i projecció personal i fins i tot professional i Salesians Triana també va començar a fer passes en el món de la ràdio al febrer de 2018 amb el seu projecte STRadio que persegueix l’objectiu d’unir les inquietuds d’alumnes i professors. Des de 2015 porta en marxa Radio Bosco al Col·legi salesià Sant Joan Bosco de València, una ràdio escolar amb una doble funció: educativa i comunicativa que reforça la missió, la visió i els valors de la presència salesiana. La Almunia també aposta per la radio escolar amb un projecte que va començar el 2017 amb l’objectiu de generar en el col·legi un canal de comunicació que permetés a l’alumnat una tasca d’investigació sobre esdeveniments, successos i notícies en general que els ajudés a adquirir un aprenentatge més profund i vivencial.

El podcast salesià durant la pandèmia

Des que va començar l’Estat d’Alarma per la crisi del coronavirus i el conseqüent confinament a casa, les 70 entregues de les Bones Nits salesianes van comptar amb més de 8.500 oients directes i amb més de 375 subscriptors fixos entre IvooxSpotify. Va ocupar un lloc entre els 20 podcast més escoltats de la categoria «Fills i educació» i instal·lant-se entre els 1.000 formats més escoltats a la plataforma. L’acollida i l’ús pastoral d’aquest recurs va animar a la Delegació de Comunicació per estudiar nous formats d’àudio en propers projectes.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...