Salesians Borriana distingit pel seu compromís amb l’esport i la salut

8 julio 2021

L’Ajuntament de Borriana i l’ONG Esport per a l’Educació i la Salut (DES) han reconegut la feina dels centres escolars de Borriana participants en el programa Col·legis Compromesos amb l’Esport i la Salut.

Cal destacar que aquest any quatre dels setze centres de tot Espanya que han obtingut aquest any la distinció de Nivell d’Or són de Borriana. Concretament han estat el CEIP Josep Iturbi, el CEIP Pare Vilallonga, el CEIP Novenes de Calatrava i el Col·legi Salesians.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; el regidor d’Esports, Vicente Aparisi; el president de l’ONG Esport per a l’Educació i la Salut (DES), Andreu Raya, i el tècnic municipal d’esports, José Socarrades, s’han fet càrrec del lliurament de les plaques que acrediten el Nivell Or als col·legis que han format part d’aquest projecte impulsat per DES.

Maria Josep Safont ha assegurat que «l’esport és fonamental en edats primerenques, de manera que la implicació dels centres educatius per fomentar diàriament l’activitat esportiva i els hàbits saludables és molt important perquè aquest esperit cali en l’alumnat».

Per la seva banda, Aparisi ha destacat el fet que «Borriana està al capdavant en la llista de municipis amb més reconeixements d’Espanya», de manera que, ha assegurat, «és un orgull saber que l’alumnat de primària de la ciutat està tan implicat en l’activitat esportiva».

Col·legis Compromesos amb l’Esport i la Salut «és un programa iniciat el 2014 per DES que té l’objectiu d’implantar un projecte metodològic en els centres educatius per al foment de l’esport i la salut, així com per lluitar contra el sedentarisme, seguint l’Estratègia de l’Activitat Física promotora de la Salut de la Unió Europea i el Pla Mundial per a l’Activitat Física de l’Organització Mundial de la Salut.

En el marc del projecte s’imparteix formació, es realitzen treballs pràctics en els centres, s’organitzen jornades, simposis, fòrums i visites i es participa en esdeveniments com el Dia Europeu de l’Esport Escolar o el No Elevators Day, la Move Week, el Repte tots a Tòquio o l’European Mile. Així mateix, a l’acabar el curs, l’entitat reconeix als centres participants amb les distincions de plata i les d’or.

 

També et pot interessar …