Salesians Villena es suma al projecte Retextil de Cáritas

15 julio 2020

Per Salesians Comunicació.

Càritas Villena s’ha sumat al projecte *Retextil, llançat per Càritas Diocesana, una empresa sense ànim de lucre i que té com a única fi la inserció sociolaboral de persones en risc o en situació d’exclusió.

Javier Díaz, gerent de *Retextil, explicava que el projecte parteix de la recollida de la roba usada que gratuïtament donen les persones. Fins ara es gestionava des de les seus locals, ateses les persones necessitades, però ara “es vol eixir de l’assistencialisme i trencar el cercle de la pobresa”. D’aquesta manera, se centralitzarà tota la recollida a través de *Retextil –que ja dóna ocupació a més de 800 persones (el 50% d’elles amb necessitats d’inserció), 9 d’elles a la província d’Alacant–, que serà qui reculla, tracte i redistribuïsca la roba en funció de les necessitats de cada delegació local de Càritas.

*Retextil, afegia, contracta “a persones del programa d’ocupació de Càritas per a començar amb ells un itinerari d’inserció. Són llocs de treball temporals, amb un màxim dos anys, durant els quals es forma a la persona, se li faciliten les eines necessàries per a aconseguir i mantindre una ocupació digna i se li acompanya en la seua eixida al mercat laboral ordinari”. A més, apuntava que una segona fase del projecte, a mitjà termini, serà la obertura de botigues de roba de segona mà per a posar l’abast del públic els excedents que no usen les delegacions de Càritas.

Per la seua part Sandra Rubio, responsable de Càritas Villena, agraïa l’acolliment que ha tingut aquest projecte a la ciutat. Els contenidors ja estan situats en els col·legis Salesians i L’Encarnació, així com en la gasolinera de la *Losilla, gràcies a Grup *Glem, i el pàrquing del supermercat Dia, gràcies a la família García Forte.

José Luis Navarro, director de la Casa Salesiana de Villena, mostrava la seua satisfacció per aquesta iniciativa, que serà promocionada entre la comunitat escolar del centre, i assenyalava que “trencar el cercle de la pobresa és una obligació de tots, per la qual cosa sempre seran benvingudes iniciatives com aquesta, que és un granet d’arena més en la lluita contra l’exclusió social i per la dignificació del treball”.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...