Salesians Úbeda torna a destacar per ‘adoptar una estrella’

7 julio 2020

Per Salesians Úbeda

Tot i que ha estat un any complicat per fer recerca des de totes les escoles del país, Salesians Úbeda no ha abaixat els braços per enviar una nova contribució al concurs internacional de parla hispana Ciència en Acció. Durant onze anys consecutius, alumnes i professors de l’escola salesiana Santo Domingo Savio d’Úbeda han estat premiats en el Concurs Internacional Ciència en Acció gràcies a la seva forma de divulgar la ciència.

La Societat Espanyola d’Astronomia (SEA) ha concedit en aquesta ocasió un doble primer premi de recerca en la modalitat ‘Adopta una Estrella: Investiga en Astrofísica’.

En l’acta del jurat va constar d’aquesta manera:

«Per presentar una activitat molt interessant per a la divulgació de la física moderna, il·lustrant de manera entenedora conceptes tan difícils com la dilatació temporal, la propagació de partícules elementals i el muntatge experimental del LHC, es concedeix 1er Premi Ex Aequo al treball ¡Necesito un poco más de vida! (Relatividad Especial en el CERN)” de Francisco Trillo, Álvaro Carmona, Carlos Sánchez i Pedro Antonio de la Rosa del Col·legi Salesià Santo Domingo Savio d’Úbeda (Jaén)»

«Per aconseguir de forma espectacular introduir els alumnes en el món de la física de partícules, fomentant a més el mètode experimental al treballar amb dades reals de LHC, es concedeix 1er Premi Ex Aequo al treball “Protones ¿Hay alguien ahí?” de José María Díaz, Ángela Rodríguez, Lorena Moreno i Marina Mortalena del Col·legi Salesià Santo Domingo Savio d’Úbeda (Jaén)».

 

Presentant la ciència d’una manera atractiva

Ciència en Acció és un concurs internacional dirigit a estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica, en qualsevol de les seves disciplines. El seu principal objectiu és presentar la ciència d’una manera atractiva i motivadora, de manera que els joves i el gran públic s’interessin per ella i al llarg del concurs gaudeixin atenent les conferències, observant i participant a la fira, i els més animats pujant a la gran experiència.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...