Salesians Monzón, premi al projecte més innovador en el II Certamen Tecnològic Efigy

27 mayo 2020

4 alumnes de l’escola salesiana aconsegueixen el guardó a nivell nacional amb el disseny d’una Vivenda Internacional Passiva d’Emergència.

La Fundació Naturgy va convocar aquest curs escolar el II Certamen Tecnològic per a alumnes de 3r i 4t de l’ESO de tot Espanya per tal de motivar i conscienciar sobre l’ús de l’energia i la tecnologia. L’alumnat és animat a dissenyar un projecte que contribueixi a la millora del planeta a través de l’eficiència energètica.

Les alumnes Andrea Sales, Marta Sierra, Lucía Bartolomé i Martina Sahún de 4t de l’ESO de Col·legi Salesià Santo Domingo Savio de Monzón van dissenyar el projecte VIPE (Vivenda Internacional Passiva d’Emergència).

Es tracta d’un projecte destinat a la construcció eficient d’habitatges per a sis persones en contenidors marítims reciclats. Aquests habitatges cobreixen les necessitats bàsiques de qualsevol ésser humà i són completament sostenibles i curoses amb el medi ambient. Estan destinades a col·lectius vulnerables com poden ser refugiats o persones que necessiten un habitatge d’emergència de manera temporal.

Les quatre alumnes, capitanejades pel professor Dani Meler, van passar a la final del certamen per votació popular. A causa de la situació actual per l’emergència sanitària, la final del certamen es va celebrar de manera telemàtica el dijous 21 de maig. Un jurat especialista en el tema va ser l’encarregat de triar el projecte guanyador. El projecte VIPE sortir vencedor en la categoria de projecte més innovador d’entre set finalistes de tot el territori nacional.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...