Salesians Alcalá rep el reconeixement en el 37è concurs escolar del grup social ONCE amb la campanya #noteenRedes

17 marzo 2021

Un grup d’alumnes de l’escola Nuestra Señora del Águila des de l’assignatura TIC han participat en el 37è concurs escolar del grup social ONCE, sent seleccionats com a guanyadors provincials en la categoria C: ESO i FP Bàsica.

En aquesta edició hi han participat 8.455 escolars de 79 centres educatius de Sevilla, sota la coordinació de 96 professionals de l’educació. Sevilla encapçala així el nivell de participació provincial en aquest concurs, que és el de major mobilització de la comunitat educativa. A Andalusia han estat en total 35.653 els estudiants que han treballat per l’ús responsable de les noves tecnologies de 359 centres educatius que han comptat amb el suport de 467 professors.

Sota l’original lema ‘ConexiÓN, AdicciOFF. Esto no es un juego’, la iniciativa ha consistit en crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d’inspirar a tota la societat. Per això el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per debatre i treballar sobre el bon ús de les noves tecnologies. Realitzant propostes per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn adaptat a totes les persones.

Els estudiants de Secundària (categoria C) han hagut de dissenyar un cartell publicitari que capti l’atenció i transmeti un missatge que fomenti l’ús responsable de la tecnologia, evitant l’abús de la mateixa. Ha inclòs un eslògan i una audiodescripció de la feina.

Aquest grup d’alumnes d’alumnes de l’escola salesiana Nuestra Señora del Águila han dissenyat un cartell amb el lema ‘Encuentra el equilibrio’ amb el que han volgut fomentar l’ús responsable de les tecnologies. A la imatge central. Una persona embullada amb el carregador d’un dispositiu electrònic. Volent representar la gran quantitat de joves que es troben atrapats en les xarxes socials, videojocs i noves tecnologies en general.

A la seva esquerra, diverses imatges en blanc i negre, on apareixen persones atrapades per aquestes tecnologies. Persones que es perden el meravellós món que els envolta, que no gaudeixen de les oportunitats que li aporten aquestes tecnologies, ja que s’han quedat atrapats per elles. Els rectangles en gris volen representar les moltes situacions en què ens deixem enredar pels dispositius electrònics.

En contraposició, en color, apareixen joves gaudint de les tecnologies i sabent aprofitar el temps, jugant de forma conjunta. Usant les noves tecnologies per millorar el seu aprenentatge o gaudint d’una conversa sense una pantalla pel mig. La resta dels rectangles de colors representen les moltes altres situacions en què es fa un bon ús de les noves tecnologies. En el seu eslògan ‘noteenRedes’ juguen més amb les paraules teen, teenager, i xarxes, on molts perden llargues hores del dia i queden enredats. D’aquí el seu lema ‘Encuentra el equilibrio’.

També et pot interessar …