Salesians Alcalá de Guadaíra rep el primer Premi de Ciència en Acció en la Modalitat “Materials Didàctics de Ciències”

6 juliol 2020

Per Salesians Alcalá

El centre Salesians Alcalá de Guadaíra, de la mà del professor Víctor Garzón Machado, ha obtingut el primer lloc de el Concurs Ciència en Acció en la modalitat de Materials Didàctics de Ciències amb la realització d’una escape room virtual.

Misteri a l’abadia és un joc sobre Genètica Mendeliana, amb format d’escape room o breakout, que pretén potenciar els coneixements d’aquesta branca científica a través d’una experiència immersiva. El jugador haurà de resoldre, en primera persona, l’estrany misteri de el robatori dels quaderns de treball de el pare de la Genètica, Gregor Mendel. Per a això, haurà de trobar pistes, resoldre exercicis d’encreuaments, recordar dades i moure’s amb sigil per tota l’abadia agustina de St.. Tomàs, on el monjo va realitzar els seus famosos experiments amb pèsols. Un material didàctic molt atractiu, ambientat i perfectament documentat. Una activitat perfecta perquè joves i adults aprenguin divertint-se i que per la seva suggerent ambientació va resultar molt atractiu per al jurat del concurs.

El Programa “Ciència en Acció” va sorgir per iniciativa de diversos organismes com el Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Fundació Lilly, la Fundació Princesa de Girona, l’Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química , la Societat Espanyola d’Astronomia, la Societat Geològica d’Espanya i la Universitat Nacional d’Educació a Distància i comptant amb la col·laboració de la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència i Innovació.

Aquest programa busca que la ciència sigui atractiva per als joves tractant de ser motivadora i significativa, d’acord amb el Pla de Ciències que està desenvolupant el centre educatiu per fomentar l’activitat científica.

També et pot interessar …

Primera trobada online dels Delegats Inspectorials de la Família Salesiana en el món.

Primera trobada online dels Delegats Inspectorials de la Família Salesiana en el món.

Els punts més rellevants per l’acompanyament i l’animació de la Família Salesiana en el món per als salesiana van ser l’eix de la Primera trobada que es va fer online del 6 al 15 d’octubre. Hi van participar salesians membres del Secretariat de la Família Salesiana (FS) i els Delegats Inspectorials de la FS actius en les set Regions del món salesià.

Salesians Girona celebra la 25ª edició de la setmana de la Infància i la Joventut

Salesians Girona celebra la 25ª edició de la setmana de la Infància i la Joventut

Aquesta iniciativa, organitzada per les Plataformes Socials Salesians Sant Jordi, dinamitza Serveis d’Educació Social i Serveis d’Educació en l’Oci destinats als barris de Sta. Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla que va iniciar la seva presència en 1981 i que respon als orígens carismàtics de la Congregació Salesiana i al sistema preventiu de Don Bosco.