Salesians Sant Joan Bosco de València desenvolupa un programa online d’educació emocional per al seu alumnat

1 junio 2020

El Magazine digital Informavalencia.com es fa ressò del programa d’educació emocional del col·legi Salesians Sant Joan Bosco València. Un recurs que va començar de manera presencial durant el curs i s’ha adaptat a la modalitat online per a “ajudar nens i joves a controlar les seves emocions en temps de confinament.”

La iniciativa persegueix que els alumnes sàpiguen resoldre dificultats i dissenyar instruments que puguin resultar-los beneficiosos. El programa d’educació emocional ‘Present’, (Programa Educatiu de Sensacions Conscients) ha estat desenvolupat pel col·legi «per a treballar amb l’alumnat la intel·ligència emocional a través de la pràctica de la meditació mindfulness i la finalitat principal de la qual és donar-los recursos perquè sàpiguen resoldre dificultats i dissenyar instruments que puguin resultar beneficiosos per a ells i la resta dels seus companys».
Amb el propòsit de «potenciar el desenvolupament emocional com a complement indispensable al desenvolupament cognitiu», els educadors experts responsables d’aquest programa d’intervenció a les aules van dissenyar vuit sessions amb diferents continguts i metodologies «seguint un itinerari formatiu on es combinen jocs, dinàmiques de grup, experiències creatives, pràctiques de relaxació, exercicis de concentració i atenció, entre altres».

La situació del confinament a casa «va fer que el programa es reinventés per a continuar donant suport a la dimensió emocional dels nostres alumnes i les seves famílies». Per a això, els coordinadors «s’han gravat en vídeo des de les seves cases per a facilitar les diferents sessions del programa, que abans es desenvolupaven a les aules, i compartir d’aquesta manera cada divendres en les nostres xarxes socials dues ´píndoles emocionals` per a nens i joves».

Llegir la notícia completa.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...