Reunió de la Comissió Regional per a la Formació de la Regió Mediterrània

3 noviembre 2021

Tomë Mihaj, SDB

La reunió de la comissió regional per a la Formació (CRF) de la Regió Mediterrània es va fer a Valdocco del 23 al 27 d’octubre. El conseller General per a la Formació, el salesià Ivo Coelho, va participar connectat des d’Israel, convocat pel Sector de Formació de la Congregació; i també el salesià Francisco Santos Montero, del mateix Dicasteri, i el salesià Juan José Bartolomé, Coordinador Regional de Formació.

L’intens treball de la comissió es va dividir en dues parts: la primera dedicada a l’anàlisi i a la reflexió sobre la situació de la formació en la Regió; en la segona, la comissió es va comprometre a actualitzar el Reglament CRF i a fer propostes per a la implementació concreta del Projecte Regional de Capacitació 2020-2026.

Del 24 al 26, la comissió va treballar en els temes de formació comuns a totes les Regions. Cada tema examinat, prèviament elaborat per les Inspectories de la Regió, tingué una curosa reflexió per part de la Comissió, per arribar a la formulació de propostes concretes. El pare Coelho, ajudant a tots a donar gràcies a Déu pel do dels joves salesians, va recordar la responsabilitat que es té en acompanyar-los. “Així, és important preguntar-nos contínuament què podem fer per a millorar en això”, explicava.

Les comunitats internacionals, va argumentar el pare Coelho, no són només una necessitat de l’època, sinó sobretot un «lloc teològic» salesià: la Congregació és una família i per això, la internacionalitat i la interculturalitat són una riquesa que forma part de la identitat més pregona.

L’últim dia, a més de l’actualització del Reglament CRF, hi va haver una llarga reflexió sobre les opcions concretes per a viure junts com a Regió, com un servei d’acompanyament tant a les comunitats, com als salesians individualment, per enfortir la identitat salesiana consagrada.

Les quatre àrees temàtiques del Projecte: Identitat salesiana consagrada en la missió compartida; Formació conjunta en la missió compartida; Formació en missió; Formats per a formar; i l’acompanyament, van permetre decidir diferents estratègies i intervencions concretes per a ser implementades com a Regió.

Foren molts bells els moments d’oració i fraternitat viscuts en comú per tots els presents en els llocs de Don Bosco. Commovedora i suggestiva fou el pelegrinatge al Santuari de “Sant Ignasi de Loiola” en Lanzo Torinese, on Don Bosco va fer els seus exercicis espirituals anuals durant tres dècades. Fou per a tothom, un moment d’intensitat espiritual i d’entusiasme carismàtic, pensant en l’experiència de Don Bosco. La Comissió va cloure el seu treball celebrant l’Eucaristia en l’Església de Sant Francesc de Sales.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...