Recuperar la desitjada «normalitat» des de la trobada de joves

10 noviembre 2021

Alegria, il·lusió, gratitud i responsabilitat… Aquestes són algunes de les sensacions que els joves de les diferents presències salesianes van expressar en les nombroses reunions celebrades durant els caps de setmana d’octubre i novembre amb les quals es va recuperar la ‘normalitat’ de l’assistència presencial. Després de més de dotze mesos en què va prevaler la convivència virtual, es va reprendre la trobada física gràcies a la posada en marxa de locals simultanis que van acollir milers de joves de diferents etapes de diferents ciutats d’Espanya on hi ha projectes salesians presents.

L’Itinerari d’Educació en la Fe (IEF) del Ministeri de Joventut Salesià va ser l’encarregat de coordinar aquest moment per als centres de Cadis en la reunió ADS 1-2 que es va celebrar a la casa de la capital de Cadis, la reunió LUZ 3-4 a la ciutat de Pozoblanco, la reunió ADS 1-2 a Còrdova per a la zona d’Andalusia Oriental i la reunió ADS 1-2 a Carmona per a la zona Sevilla-Huelva, que corresponien a les etapes d’Educació Primària i primer cicle de Secundària. També hi va haver una oferta per a l’etapa de Batxillerat amb la trobada VIDA per a les cases salesianes d’Extremadura que va fer una peregrinació al Reial Monestir de Santa Maria de Guadalupe a Càceres per a l’Any Jubilar. D’altra banda, els joves adults es van poder reunir a Barcelona, on es va celebrar la trobada d’animadors per a la preparació de trobades a Martí Codolar,a València, on va començar el curs d’animadors de l’IEF, i a Elx, on va tenir lloc la primera formació per a animadors de l’IEF sobre Acompanyament Espiritual. «Són dues fites importants i totes dues relacionades amb la formació. D’una banda, a València es va iniciar el curs d’animadors de l’IEF que per primera vegada es realitzarà en un format no intensiu. Això fa que l’entrenament es realitzi durant 3 dissabtes més un cap de setmana. Comença ara i finalitzarà els dies 26 i 27 de març. Es tracta d’un petit grup de 8 persones amb persones de les cases del Cabezo de Torres, Alacant, València Sant Joan Bosco i València Sant Antoni Abat. D’altra banda, la primera trobada de formació continuada d’animadors de l’IEF té lloc simultàniament a Elx. Hi ha un matí formatiu i una vesprada de retir per als animadors de l’IEF de les cases de la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia. Amb un total de 50 participants. Ambdues iniciatives es duen a terme per primera vegada en aquests formats i donen un fort impuls a la xarxa que teixeix l’IEF entre les nostres cases», expliquen.

Aquesta dinàmica continuarà aquest cap de setmana amb la reunió ADS 3-4 d’Andalusia oriental a Antequera, la reunió ADS 3-4 d’Extremadura a la Pobla de la Calzada, la reunió LUZ 3-4 de Sevilla-Huelva a Alcalá i la reunió VIDA d’Andalusia oriental a Granada.

Un procés educatiu global, segons la lògica de la iniciació cristiana

La família salesiana es coneix hereva de la missió rebuda de Déu per sant Joan Bosco, que entenia amb sensibilitat i compassió la difícil situació dels joves de Torí, cap a mitjans del segle XIX.

Don Bosco, parlant de la seva obra, va dir: «Aquesta societat va néixer amb una simple catequesi». És per això que la família salesiana afirma que l’educació de la fe i la catequesi són elements carismàtics de la seva proposta pastoral. És per això que l’Itinerari d’Educació en la Fe és un procés educatiu global, segons la lògica de la iniciació cristiana, que, tenint en compte la realitat de l’ésser humà en la seva integritat, guia i acompanya l’adolescent i el jove en el camí cap a la maduració cristiana en el món actual.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...