Reconeixement internacional a José María Díaz, docent de Salesians Úbeda, en els prestigiosos Global Teacher Awards

21 octubre 2020

El professor d’Úbeda José María Díaz Fuentes ha estat guardonat en els Global Teacher Awards, prestigiosos premis internacionals que concedeix AKS Group a través dels seus AKS Education Awards per reconèixer l’excel·lència de professors de tot el món. És un dels tres docents espanyols que l’han aconseguit en la convocatòria d’aquest any, la tercera d’aquestes distincions, en què han participat més d’un centenar de països amb milers de nominacions. Només d’Espanya van procedir diversos centenars de candidatures.

D’aquesta manera, Díaz Fuentes, que desenvolupa la seva tasca des de fa gairebé tres dècades en el Col·legi Salesià San Domingo Savio d’Úbeda, passa a formar part del grup de mestres excepcionals elegits per haver fet una contribució destacada a la seva professió. No en va, aquests premis tenen com a objectiu identificar als professors que han demostrat la seva excel·lència en l’ensenyament de diferents matèries així com una contribució excel·lent a la formació i el desenvolupament dels seus estudiants, servint alhora a la comunitat a través de l’ensenyament fins i tot fora de les aules formals.

José María Díaz va passar la primera selecció d’acceptació de candidatures i la segona en què es tenen en compte avals i mèrits acadèmics, de divulgació i de difusió. I finalment va convèncer amb el seu projecte educatiu, sempre enfocat a despertar interès per les ciències i vocacions científiques.

Aquesta tasca, reconeguda ara oficial i públicament, és una cosa que ja sabien (sabíem) els que han (hem) passat per les seves mans. Perquè Chema, que és com el coneix l’alumnat de Salesians des que va arribar a impartir la seva primera classe, posa l’ànima en tot el que fa, i més encara si es tracta d’inculcar coneixements i valors. És capaç de guanyar-se fins als que tenen clar que el seu futur són les lletres (dono fe). I per a això utilitza totes les eines al seu abast, a més de tot el temps que sigui necessari.

Ara, amb aquest Global Teacher Award se li premia l’eficàcia de la seva docència, el seu lideratge especialitzat, el seu compromís amb la comunitat i el seu potencial per a distribuir encara més els aspectes de desenvolupament saludable dels programes educatius. Tot això amb la convicció que una petita aportació pot marcar moltes diferències en la societat. Perquè no hi ha millor manera de fer un món millor que a través d’un ensenyament inspirador.

Els premis es lliuraran el proper 22 de novembre en una gala virtual que posarà el punt i final a la setmana d’inspiració docent. Lamentablement, a causa de l’actual situació d’alerta sanitària, no hi haurà lliurament presencial a l’Índia, seu de l’AKS Group, de manera que  haurà de conformar-se en seguir en línia el lliurament i el congrés.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...