Què hi ha darrere d’una samarreta súper barata? Com seria el món sense abelles? Què fa la jove activista climàtica Fatou Jeng?

3 diciembre 2020

Aquest contingut i molt més el trobaràs cada mes al Tauler Solidari on-line de Bosco Global. Ajuda’ls a seguir generant #SolidaritatGlobal.

Ja us haureu adonat que des de fa un parell de mesos el tradicional Tauler Solidari de Bosco Global s’ha transformat i ha cobrat una nova vida digital https://boscoglobal.org/ca/tauler-solidari/ . Però no és simplement un canvi de format, va molt més enllà. Darrere d’aquesta eina pedagògica de llarg recorregut hi ha molta vida i reflexió constant.

«Som un grup de persones inquietes, especialistes en diferents matèries educatives i pedagògiques que treballem en equip per oferir l’oportunitat de reflexionar, ser crítiques, i compromeses per a la transformació social », explica Javier Medina, tècnic d’Educació per al Desenvolupament (EpD) de Bosco Global i coordinador de l’equip de continguts del Tauler, format per persones voluntàries i treballadores de l’ONGD.

«Un Tauler que s’edita també en anglès perquè pugui ser treballat des de la perspectiva bilingüe de la majoria dels centres educatius», comenta en Javier.

#Reflexionant #SolidaritatGlobal #Videstransformadores

Aquestes són algunes de les seccions amb les que Bosco Global pretén motivar l’esperit crític de les persones que el llegeixen i animar-les a col·laborar en el procés de transformació de la nostra societat.

Però no es conformen amb actuar en el nostre entorn, perquè el Tauler té aquesta vocació global, que «pretén visibilitzar les relacions entre el local i el global, la interrelació i interdependència del que succeeix en el proper i en el llunyà» explica Mireia Páez , també tècnica d’EpD de l’entitat.

«A més, volem visibilitzar altres cultures, que hi sigui present la visió Sud, les cultures indígenes, els pobles africans i altres tradicions i sabers que ens ampliïn la mirada global de la casa comuna», conclou la Mireia.

#RecursosEducatius molt valorats per les entitats educatives

Un altre dels elements característics històricament del Tauler i molt ben valorat per les cases salesianes de la nostra Inspectoria, en instituts i altres entitats educatives, és l’apartat Recursos Educatius.

“Al Tauler on-line es podrà seguir accedint a ells i amb aquest format serà molt més fàcil recuperar i compartir la informació”, comenta Joaquín Rodríguez, responsable d’EpD de l’ONGD.

«Ens interessa que siguin materials i continguts que es facin servir i comparteixin molt, perquè generen consciència i motiven el canvi social, especialment entre adolescents i joves, el nostre públic principal», conclou Joaquín.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...