Projecte Baula, per a acompanyar al alumnat a obrir els ulls cap a la realitat que els envolta

2 junio 2020

Per: Redacció Zaragoza

El Projecte Baula, basat en la metodologia Aprenentatge i Servici, cerca formar de manera integral a l‘alumnat de Batxiller a través d’activitats de voluntariat en diferents entitats del barri que treballen amb persones vulnerables.

Durant el mes de desembre els alumnes de batxillerat van realitzar activitats relacionades amb el voluntariat dins del Projecte Baula.

Tota societat té les seves baules febles, aquelles persones i col·lectius que estan en risc d’exclusió.

El Projecte Baula tracta d’involucrar als alumnes de batxillerat, coordinats pels seus tutors, en la visibilització d’aquestes persones, mitjançant la col·laboració amb diferents institucions del barri.

Mitjançant un procés d’acostament progressiu basat en la metodologia Aprenentatge i Servici, els alumnes fan tasques i comparteixen activitats amb professionals, voluntaris i destinataris d’aquestes associacions, amb la finalitat d’ampliar la seva visió del món i el seu grau d’implicació social.

El projecte es va iniciar amb una xerrada per part de la coordinadora del voluntariat, seguida d’una recerca dels alumnes per a posar-li rostre als col·lectius en risc d’exclusió del barri.

Finalment els alumnes es van integrar en grups per a realitzar activitats concretes.

La seva participació ve reconeguda dins del Passaport Ciutadà en Xarxa.

Segons paraules del professor Antonio López: “El nostre objectiu últim és educar millors ciutadans, més savis, millors persones, més altruistes i compromesos amb el món que els ha tocat viure perquè puguin millorar-lo.”

En el següent enregistrament, realitzada abans de la quarantena, ells mateix descriuen el que van sentir en participar en aquestes activitats.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...